TRIBUNALUL OLT- PRIMA DECIZIE ÎN DOSARUL DE LUARE DE MITĂ AL FOSTULUI VICEPREȘEDINTE AL CJ OLT!
Fostul vicepeședinte al Consiliului Județean Olt, Ioan Ciugulea, așteptă o primă decizie a magistraților în dosarul în care procurorii Direcței Naținale Anticorupție l-au trimis în judecată pentru luare de mită. După ce la ultimul termen dinaintea vavcanței judecătorești Ciugulea a solicita prin apărătorul său emiterea unei adrese prin care să solicite procurorilor anticorupție date suplimentare cu privire la acuzațiile care i se aduc, zilele trecute magistrații Tribunalului Olt au rămas deja în pronunțare asupra legalității sesizării instanței cu rechizitoriul întocmit de cei de la DNA.
” În baza art. 405 alin. 2 teza I C.p.p. stabileşte termen pentru deliberare şi pronunţare la data de 10.09.2021. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, data de 03.09.2021.
Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării 03.09.2021”
Decizia de vineri nu este una definitivă, ea putând fi contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.
În acest dosar DNA îl acuză pe Ciugulea de faptul că în calitate de funcționar public – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și în același timp președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt, în primăvara anului 2012, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme. Pentru plata mitei procurorii arată că reprezentanții societății comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente. Este vorba despre despre softul achiziționat în anul 2011 de Consiliul Județean Olt, condus de Paul Stănescu la acea vreme. Un contract de finanțare prin care accesa 4,4 milioane de euro din fonduri europene, bani ce au fost folosiți pentru implementarea unui sistem de gestionare a situațiilor de urgență, iar cea mai mare felie din această sumă a intrat în conturile firmei Asesoft International, controlată de Sebastian Ghiță, pentru achiziţionarea unui SISTEM DE MONITORIZARE ŞI AVERTIZARE PENTRU MANAGEMENTUL SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ ÎN CAZ DE DEZASTRE PROVOCATE DE FENOMENE HIDROLOGICE, METEOROLOGICE ŞI DE POLUARE A MEDIULUI.