Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

MOȚIUNEA E PE VOTURI! ARMETICĂ DOMNU’ STĂNESCU!

16. iunie. 2021

PSD depune pe 14 iunie moţiune împotriva Guvernului Câțu. Zilele trecute social democrații au făcut public textul moțiunii de cenzură care începe cu un motto format din versurile poetului George Bacovia.”Prin fumul de țigări, ca-n nouri/ Gândeam la lumi ce nu există…”- George Bacovia – ”Seară tristă. Pentru a fi adoptată și înlăturat Guvernul este nevoie de votul a 234 parlamentari, jumătatea plus unu din numărul de mandate. În prezent șansele pentru a fi adoptată moțiunea sunt mici și asta pentru că Opoziția reprezentată de PSD și AUR are împreună doar 203 de voturi (PSD – 157 de mandate AUR – 46 mandate). Așadar este pe voturi, acest lucru se explică în articolul 113, din Constituție și ar trebui cunoscut de orice parlamentar. În deosebi de cei care nu doar susțin cu înverșunare dar se numără printre inițiatori. Azi însă, chiar secretarul general al PSD vine și vorbește despre succesul acestui demers bazându-se însă pe… susținere publică! Cum? Fix așa, din categoria ”întoarcere la popor”

”Moțiunea de cenzură va avea o susținere publică importantă. Sondajele ne arată că românii au din ce în ce mai puțină încredere în acest guvern. România are nevoie de o altă guvernare, care să reflecte cu adevărat preferințele cetățenilor. Nu cred că există vreun motiv serios pentru ca Florin Cîțu să mai fie susținut în funcția de premier. Pentru ce l-ar mai vrea românii în continuare? Să-și bată joc în continuare de copii și pensionari? Să amâne la nesfârșit creșterea alocațiilor, a pensiilor, a salariilor? Să îngroape definitiv campania națională de vaccinare? Să ascundă morții din pandemie, furturile și interesele clientelei? Singurul obiectiv pe care Cîțu îl are acum este să-și cumpere președinția PNL cu banii din buget și din PNRR”

Din păcate pentru social democrați căderea Guvernului Câțu și implicit revenirea PSD la guvernare este doar în mâna parlamentarilor și nu a ”românilor”(n.n. a se citi alegători!). Este… ARMETICĂ! De data aceasta chiar da, pură aritmetică, bob cu bob numărat parlamentar! Susținere publică avea, teoretic, spre exemplu, și Dragnea în 2017 audiat fiind de procurori în timp ce afară, alături de alți lideri ai PSD, Paul Stănescu se posta pe trotuarul din fața sediului DNA. Ulterior, a fost încătușat!

Din același motiv: susținerea publică nu ține loc nici de probe cum nu contează nici la o moțiune pentru căderea unui guvern, indiferent cum se numește el.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!