Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CONCURS REAL PE EVAZIUNE ȘI SPĂLARE DE BANI! UNGUREANU ȘI ȚIȚIRIGĂ, CERCETĂRI ÎN FORMĂ… CONTINUATĂ(5ANI!)

07. iunie. 2021

Demarate în urmă cu cinci ani, cercetările în care sunt vizați Mircea Ungureanu(Pisicu) și Valeriu Țițirigă nu au fost finalizate nici până în prezent, potrivit unui răspuns oficial transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Urmare a cererii dvs., înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul București sub nr. de mai sus, vă comunicăm că in dosarul nr. 2468/ P/ 2015 al acestei unități de parchet cercetările nu sunt finalizate, inculpatul Ungureanu Mircea fiind cercetat sub aspectul comiterii, în concurs real, a infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c și alin. 3 din Legea 241/2005, cu aplic. 35 alin. 1 Cp și spălare a banilor in formă continuată, prev. de de art. 29 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cp, ambele cu aplic. art. 38 a]. 1 C.p. (Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.)

Este vorba despre dosarul constituit după o amplă acțiune desfășurată în iunie 2016, când poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 40 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Olt, Giurgiu, Buzău, Vâlcea şi  Ilfov şi au  pus în aplicare 38 mandate de aducere. Suspiciunile erau(n.n. sunt!) de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanţă. Printre persoanele din Olt ridicate de poliţie şi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4 s-au aflat și Ungureanu și Ţiţirigă, doi ”oameni de afaceri” abonați la lucrările din Olt(n.n. la contractele de la Anif e altă situație… penală!).

Potrivit comunicatului DGPMB, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi  consultanță, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 20.000.000 de lei. La mometul 2015, după audieri Țițirigă a fost lăsat să plece acasă îmn timp ce Ungureanu a fost reținut 24 de ore iar ulterior prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți care l-a trmis în arest preventiv.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!