Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSARUL MARIAN CHITEA-BERCEA MONDIAL- SLALOM ÎNTRE TIBUNALUL OLT ȘI DIICOT CRAIOVA: NEREGULARITĂȚI LA RECHIZITORIU!

24. mai. 2021

Intrat pe rolul Tribunalului Olt încă de la începutul anului 2019, dosarul în care fostul director al Hidroserv Olt, Marian Chitea și Sandu Anghel, zis Bercea Mondial au fost trimiși în judecată alături de alți 16 inculpați pentru constituirea unui grup infracțional organizat n-a reușit să depășească stadiu de cameră preliminară, judecătorii constatând , judecătorii mai multe neregularițăți în rechizitoriu.

Este pentru a treia oară când judecătorii Tribunalului Olt sesizează DIICOT Craiova cu privire la anumite excepții invocate de inculpați , după ce în urmă cu un an aceiași magistrați au dispus prin Încheierea nr. 20/29.05.2020, restituirea cauzei pentru refacerea rechizitoriului. Pe 4.01.2021 dosarul este repus pe rolul Tribunalului Olt însă nici de această dată judecata nu poate începe din același motiv: ”neregularitatea rechizitoriului emis la data de 23.12.2020 în dosarul nr. 136D/P/2011 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova în ceea ce priveşte determinarea obiectului şi a limitelor judecăţii”. Urmare a acestei situații, la ultima ședință de judecată instanța a dispus un nou termen de 5 zile de la comunicarea încheierii către DIICOT Craiova să remedieze neregularităţile actului de sesizare şi să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.

În această cauză în care procurorii îl acuză de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani, Marian Chitea a fost reținut, în 2014 alături de Bercea Mondial, de soţia acestuia, Fănica, şi de administratorul unei firme aparţinând lui Chitea, George Sergiu Dănişor, din Craiova. Faptele pentru care inculpaţii sunt cercetaţi s-au petrecut în perioada 2007 – 2011, când Bercea Mondial se afla în libertate. La mijloc este vorba de afaceri imobiliare în care au fost folosite facturi fictive pentru supraevaluarea unor terenuri, dar şi afaceri ilegale cu autoturisme.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!