Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

INCENDIU SJU SLATINA// PRINS ÎN ”MOBILIZARE” RADU ENE A UITAT CĂ E DIRECTOR MEDICAL!

21. aprilie. 2021

La interval de numai o lună de când la Spitalul de Psihiatrie din Craiova a izbucnit un incendiu, episodul s-a repetat azi și la Slatina, la Secția de Psihiatrie a SJU, în clădirea recepționată anul trecut în iunie. Același scenariu. Cauza, un pacient a dat foc saltelei din salonul în care era internat. La SJU Slatina din fericire n-au fost victime, incendiul a fost rapid lichidat, pacienții și personalul evacuați, doar șase persoane cu inhalații de fum fiind transportate la UPU Slatina.

Așadar, cum spuneam, se cunoaște cauza dar și autorul incendiului. Ce însă nu se indică până la această oră de către oficiali este vinovatul! Până în acest moment managerul a confirmat doar informația cu privire la cauza incendiului: ”Unul dintre pacienții cronici a intrat în sevraj și a fost izolat într-o cameră special amenajată a secției de Psihiatrie și se pare că acesta a provocat incendiul în acel izolator. ” Directorul medical, într-o intervenție telefonică puțin după orele prânzului nu reușise să aibă ”cunoștință” despre ce s-a întâmplat pentru că ”am fost ocupat cu mobilizarea aici, la SJU Slatina!

De ce vorbim de autor și vinovat? Pentru că, așa cum oficial s-a comunicat, focul a fost pus de un pacient ÎN SEVRAJ. Care pacient, deși a fost izolat tocmai pentru starea agitata în care se afla și care reprezenta un pericol atât pentru el cât și pentru cei din jur, a avut totuși acces la o brichetă! Cum a fost posibil acest lucru este întrebarea la care ar trebui să răspundă în primul rând medicalul Radu Ene. Pentru că, ce să vezi, așa zice fișa postului domniei sale: că directorul medical răspunde de coordonarea și corelarea activităților medicale desfășurate la nivelul secțiilor,aprobă protocoale de practică medicală la nivelul spitalului și monitorizează procesul de implementare a protocoalelor și ghidurilor de practică medicală la nivelul întregului spital și că multe altele care țin de desfășurarea actului medical, de activitatea personalului. Sunt deci obligații asumate la preluarea acestei funcții(n.n. pe care încă și-o dorește cu atâta ardoare încât a acceptat să se spele și de… incompatibilitate la notar) și pe care, dacă nu le cunoaște încă, ar trebui măcar să le lectureze după ce finalizează… mobilizarea sau vreo endoscopie(n.n. poate era mai importantă decât primirea pacienților afectați de incendiu….).

Din nefericire, cu toată dragostea, dacă atribuțiile sale ar fi fost îndeplinite întocmai, poate incendiul de azi nu ar mai fi avut loc, poate personalul din secție nu ar fi lăsat o persoană în sevraj cu o brichetă la îndemână(n.n. în prima variantă) și nici nu ar fi existat posibilitatea ca ”cineva să-i arunce un chibrit”(n.n. deja a apărut și o a doua variantă însă detaliile nu anulează incompeteța!). Și mai mult, în întărirea celor de mai sus nici măcar precedentul de la Craiova nu l-a făcut să sufle și-n iaurt! Asta, fără a intra acum pe fondul ”mobilizarii” despre care spunea că l-a rețint nu doar să ajungă la locul incendiului(n.n. nici măcar o dată cu ceilalți membri din echipa de conducere a SJU Slatina!!!) dar, ce să vezi, nici până la UPU Slatina în momentul în care au fost aduși cei șase pacienți! Mobiliza! Ceva…

Fără doar și poate astăzi directorul medical al SJU Slatina a PICAT CU BRIO testul de management medical! Rămâne acum de văzut cum se va realiza în perioada următoare ”mobilizarea” medicalului de această dată!

P.S.Domnu’ președinte, Marius Oprescu, ce ziceți, ne…”mobilizăm” și noi puțin sau ”sacrificiul” de la notar ține loc de competențe?!?!

Print

4 thoughts on “INCENDIU SJU SLATINA// PRINS ÎN ”MOBILIZARE” RADU ENE A UITAT CĂ E DIRECTOR MEDICAL!

  1. Evident ca trebuie si o mobilizare ca sa nu spun de o cercetare disciplinară. Atentie la numele meu …. este real. „Stimabilul” director este preocupat de programul de lucru al persoanelor din subordinea concubinei Stuparu de la diabet, pentru care își aloca tot timpul programului, si a reusit performanta inegalabilă pana in prezent de a cerceta disciplinar tot personalul superior disponibil. Acuratețe 100%, felicitari…. dar ce facem cu moralitatea si aranjamentul politic… divorț la notar … concubina ramane sef secție pe care o vrea desființata din lipsa de management …. eu păpușar medical in neantul politicii suburbane. Ce va tot mirați si va puneți intrebari fără răspuns…. pleacă ai nostri.. vin ai voștri.. voi rămâneți tot ca prostii…. pe bune… lecturati esenta si puneți cărțile pe față.

  2. Dar stimabila director îngrijiri care face planuri peste planuri ,comisii peste comisii ,abuzuri peste abuzuri fără sa verifice comportamentul cadrelor medicale din spital!!!mizerie in tot spitalu! Doamna director coordonatoare Covid de câte ori ai intrat in compartimentul Covid? Am fost internata acolo!

  3. Doctorul Ene e ocupat cu multe alte treburi, de obicei altele decât acelea care îi revin în fișa postului, cum ar fi amenințarea personalului sub pretexte diverse și folosind un limbaj suburban, cum ar fi, citez „cine nu face ca mine pleacă acasă”, urmărirea unor țeluri „înalte”, cum ar fi exercitarea unei presiuni psihice constante asupra unei părți a personalului, toate cu ajutorul acelei asistente șefe pe spital, numită pompos director de îngrijiri medicale, care, împreună cu altă „valoare” a spitalului, șefă a sindicatului Sanitas, dictează tot ce se întâmplă. Cu alte cuvinte, cea mai proastă echipă posibilă, aleasă pe mari competente profesionale, desigur. Așa că viitorul sună bine, dacă vor continua în aceeași formulă. Dezastrul a început demult și probabil că nu vor răspunde niciodată pentru toate matrapazlâcurile de care ei sunt convinși că oamenii nu știu.

  4. Un spital in care Consiliu Județean a investit! Un pas către dezastru! Nu va exista acreditare! Exista oameni slab pregătiți! Falși ce se ocupa îmbrăcați firmati fără contur!,,egipteni”. Magnații de carton! Orice decât medicina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!