Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AFACEREA GUNOIU’: ROSAL- VINOVATUL FĂRĂ VINĂ, CONSILIUL JUDETEAN OLT- BUN DE PLATĂ!

13. aprilie. 2021

Deși anul trecut, în urma unei decizii definitive pronunțată de Curtea de Apel Craiova, societatatea Rosal Grup a pierdut procesul pe care l-a avut cu Consiliul Județean Olt prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Olt-Eco , contractul de colectare și transport a gunoiului menajer din județ fiind astfel reziliat, pagubele produse bugetului public pe de o parte dar și cetățenilor încă își produc efecte.

Dincolo de faptul că, până la o nouă atribuire a contractului(n.n. procedură aflată azi în faza de evaluare a ofertelor) toate primăriile din județ au fost nevoie să caute soluții ”de avarie” pentru a asigura serviciu de salubritate în localitate, neoperaționalea până la această dată a acestei componte din cadrul proiectului Sistem Management Integrat al Deşeurilor (SMID) implică și costuri financiare. Costuri pe care se pare că nu le va suporta SC Rosal, ci dimpotrivă, va scăpa basma curată. Asta după ce în dosarul în care Consiliul Județean Olt a contestat decizia Decizia 59771 prin care Ministerul Fondurilor Europene prin Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare-AM POS MEDIU a sancționat instituția pentru neimplementarea proiectului în termenul asumat, Tribunalul Olt a respins solicitarea de chemare în garanție a societății de salubritate.

Respinge cererea de chemare în garanție formulată de reclamant, ca inadmisibilă. Cale de atac odată cu fondul. Pronunţată azi, 12.04.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă.

Așadar, Rosal Grup- vinovatul… fără vină, CJ Olt- bun de plată! Plată însă la… două mâini pentru că, așa cum am arătat, având în vedere faptul că în prezent nu toate localitățile din Olt au operator de salubritate cheltuielile cu administrarea haldei ecologice de la Bălteni sunt mult mai mari, asocierea care a obținut acest contract- SC Salubris și SC Clean Prest Activ SRL- a chemat și ea în judecată Consiliul Județean Olt pentru modificarea redevenței, cu mari șanse de a obține câștig de cauză, la ultimul termen magistrații Tribunalului Olt pronunțându-se pentru efectuarea raportului de expertiză solicitat de reclamant.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!