Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRIMĂVARA 2021: LA CAO SE POARTĂ PLICUL CU FEREASTRĂ! EURO!

12. aprilie. 2021

Instituții publice au sau nu activitate vizibilă însă se calcă pe picioare când vine vorba de cumpărături. Multe și dese. Valorile sînt mici, nu totul de-o dată pentru că se impune licitație, sau măcar cerere de oferă. Și, ce-i mai bună și mai la îndemână dacă nu achiziția directă, mama profitului garantat!

Shopping pe bani publici…

Au apus vremurile când se foloseau ”punguțe de cadou” sau ”genți de laptop” așa cum arătau procurorii anticorupție în mandatul în care Primăria Slatina era condusă de Darius Vâlcov iar la Compania de Apă Olt îl instalase pe vărul Langa. Primăvara asta se poartă plicurile. Cel puțin la CAO unde azi director e Cătălin Ușurelu! Pe lângă o bujie, un burghiu, o piulita, mai și niste lucrări subterane de captare apă- ce să faci dacă forează bine rău SC Aceti(!?), pe achiziție directă și câteva topuri bune de plicuri. Și nu orice plicuri, ci d’alea cu fereastră. Euro chiar!

Pe transparență totală, normal că ăsta-i scopul… ferestrei de la plic. Dacă, spre exemplu, în perioada 2009-2015 când curgeau șpăgile pe contractele de la CAO se foloseau astfel de plicuri nu mai existau neconcordanțe între sumele cărate de diverși martori. Așadar, azi ”fereastra” ar fi de mare ajutor, ar putea elimina chiar și confruntările! Dar, bineînțeles că nu e cazul de șpăgi azi. Nu, nu! E drept că se atribuie coontracte pe bandă rulantă însă, cel puțin până în prezent, nu sunt rechizitorii. Așadar, până la documentul oficial care să probeze(sau nu!) suspiciunile rezonabile, plicurile sunt pentru distribuirea facturilor către beneficiari prin curier!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!