Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DENUNȚĂTOAREA LUI VÂLCOV, PRIMA DECIZIE ÎN DOSARUL DE DARE DE MITĂ!

06. ianuarie. 2021

La aproape un an de la trimiterea în judecată, magistrații Tribunalului Olt au dispus începerea judecării pe fond a finei lui Darius Vâlcov, totodată unul dintre denunțătorii acestuia, Andra Bărbulescu. Cererile și excepțiile invocate de inculpată au fost respinse astfel că judecătorii au constatat atât competenţa funcţională, materială şi teritorială a Tribunalului Olt în soluţionarea cauzei cât și legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 460/P/2017 și legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile invocate de către inculpatii: – BĂRBULESCU ANDRA-LOREDANA, , – BĂSESCU ROBERT MARIUS, – POPA IOANA CRISTINA, . În baza art. 342 CPP raportat la art. 36 alin. 1, lit. a CPP şi art. 41 alin. 1-3 CPP, constată competenţa funcţională, materială şi teritorială a Tribunalului Olt în soluţionarea prezentei cauze penale. În baza art. 342 CPP raportat la art. 346, alin. 1 CPP, constată: – legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 460/P/2017, privind pe inculpatii: – BĂRBULESCU ANDRA-LOREDANA, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prev de art. 290 al.1 din Noul Cod Penal, cu aplic. art. 6 din Lg. nr. 78/2000. – BĂSESCU ROBERT MARIUS, , pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă prev. de art. 273 alin. 1 din Noul Cod Penal; – POPA IOANA CRISTINA pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă prev. de art. 273 alin. 1 din Noul Cod Penal; – legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. În baza art. 346 alin. (2) teza finala C. proc. pen., dispune începerea judecăţii cauzei.

Decizia de ieri a instanței nu este definitivă, inculpații având drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Fina lui Vâlcov este acuzată de săvârşirea infracţiunii de dare de mită, procurorii reținând în sarcina sa faptul că în calitate de administrator de fapt al SC BEST SALE SRL, la data de 11.10.2017, i-a remis numitei  C.E. – consilier superior la A.J.F.P. Olt- Inspecţia Fiscală şi care era desemnată să desfăşoare procedura de inspecţie fiscală la sediul SC BEST SALE SRL Slatina,  suma de 5.000 de lei, banii fiind puşi într-un plic, în geanta personală a funcţionarei,  încât aceasta să nu ia în calcul şi să nu verifice toată evidenţa contabilă a societăţii. Mai mult, aceasta i-a transmis funcționarei indicații clare conform cărora să stabilească  obligaţii fiscale, mult diminuate, în sarcina respectivei societăţi. Alături de Andra Bărbulescu au fost trimiși în judecată alți doi inculpați, respectiv Băsescu Robert și Popa Ioana Cristina, ambii pentru mărturie mincinoasă. Societatea Best Sale este cea care administrează cinematograful din Slatina şi cafeneaua din incinta complexului „Eugen Ionescu” încă din mandatul lui Vâlcov de primar al Slatinei, ”parteneriatul” cu Primăria Slatina fiind menținut și de către administrația Moț.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!