Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

A FĂCUT CJ OLT ÎMPĂRȚEALA: UNU’ 40, ALTU’ 500! PE… ECHITATE, FRATE PRIMAR!

15. decembrie. 2020

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu e nemulțumit tare de faptul că Guvernul liberal a făcut două rectificări bugetare în care a băgat bani în fondul de rezervă și din fondul de rezervă i-a dat prin Hotărârea Guvernului, aceste sume fiind date discreționar.

«S-a văzut foarte clar, fără nicio logică, cei de la PNL la ultima rectificare, de exemplu, au primit sume de 400 – 500.000 de lei, orașele lor chiar și 1.200.000 de lei, iar localitățile cu primari PSD au primit 50.000 de lei, maximum 200.000 de lei» (Marius Oprescu)

Așadar, pe împărțeala liberală, sunt diferențe de alocări între comune începând de la 200- 300 mii de lei. Rușinică domnilor de la Guvernare. Vă arată domn’ președinte de la județ cum se face: la fel de discreționar! Unu’ 40 mii lei, altul 500 mii lei! Bineînțeles că și de o parte și de alta egzistă niște explicații! Pentru cine are timp de ele căci de foame sigur nu țin primarilor și nici nu le acoperă găurile din buget. Dar… c’ est la vie! Pe tabelul anexat proiectului de hotărâre prin care consilierii județeni au aprobat marți repartizarea pe unități administrativ teritoriale a unor sume din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția CJ Olt, figurează 95 de localități(n.n. cu excepția municipiilor Slatina și Caracal). Pe hârtie! Norocoși, așa cum deja ne-am obișnuit, îndiferent că vorbim de alocări bugetare locale sau guvernamentale, sau de finanțări de proiecte(n.n. vezi exemplul FDI), sunt doar câțiva. Care pot, care poate știu să adopte o anume poziție, care poate știu să ceară mai frumos sau, de ce nu, cine știe, poate sunt mai generoși la… parandărăt! Cum ai da-o cu explicațiile… oficiale, tot discreționar e! Asta-i singura certitudine, nu pe vorbe ci negru pe alb pe hârtie!

Politically incorrect! Administrativ… nici nu încape vorba!

P.S. Cu toată dragostea pentru primarii care aveau sau mai au(n.n. optimiști tare!) așteptări: alegeri mai sunt abia peste patru ani! Astea s-au dus, 7 mandate marcat PSD Olt! Ghinion și pe galben și pe roșu!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!