Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ÎNCEPE APELUL ÎN DOSARUL ÎN CARE VÂLCOV ESTE JUDECAT PENTRU INSTIGARE LA DARE ȘI LUARE DE MITĂ!

12. noiembrie. 2020

Curtea de Apel Craiova a stabilit deja primul termen în apelul declarat atât de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj cât și de inculpatul Darius Vâlcov în dosarul în care acesta alături de alți trei inculpați a fost trimis în judecată pentru instigare la dare și luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare la fond pe rolul Tribunalului Gorj, instanță care s-a pronunțat pe 24 iunie. Magistrații au dispus în cauză achitarea tuturor inculpaților, lipsa probelor fiind principala motivare.

«Din perspectiva existenței celor două infracțiuni reținute în sarcina inculpatului Vâlcov, având în vedere declarațiile martorilor audiați în cursul urmăririi penale, instanța reține că aceștia au făcut afirmații de natura că au auzit că societatea ar fi fost controlată de inculpat sau că în urma unor discuții, inculpatul s-ar fi implicat în ceea ce privește înființarea și ulterior desfășurarea activităților de cadastru la societatea respectivă, dar nici o probă nu iterează în ideea că Vâlcov s-ar fi implicat în mod efectiv în înființarea societății, angajarea personalului, intermedierea unor relații la OCPI Olt, unde erau trimise lucrările de cadastru executate. »(MOTIVARE)

Primul termen în apel are loc la data de 12 decembrie 2020.

Tot în luna iulie 2020, Vâlcov a fost condamnat de către Tribunalul Dolj la 6 ani şi jumătate într-un alt dosar de corupţie, instrumentat de DNA. Sentința nu este însă definitivă. Un alt proces în care acesta este inculpat este pe rolul Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, în care a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Procesul e suspendat ca urmare a sesizării CJUE în contextul deciziei Curţii Constituţionale privind completurile de 3 judecători nespecializate în judecarea dosarelor de corupție.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!