Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

COVID – 19//DSP OLT- MAI MULT PE PR, MAI PUȚIN PE ANCHETE EPIDEMIOLOGICE ȘI INFORMARE!

14. octombrie. 2020

Într-un context pandemic cum este cel de azi când numătrul infectărilor la nivel de țară a sărit de 4000 de cazuri noi, tot ce contează pentru instituțiile implicate direct și implicit responsabile în gestionarea acestei situații par în continuare preocupate mai degrabă de PR. Că DSP Olt nu excelează în anchete epidemiologice, că la mai bine de șase luni de la izbucnirea pandemiei bâlbele mai degrabă s-au amplificat, sunt chestiuni despre care curg zilnic râuri de cerneală fără nici o urmă de speranță într-o schimbare. Același mod de lucru despre care ni se spune că există dar nu-l vedem, răspândire comunitară scăpată de mult de sub control, anchete cu numele, făcute din pix și pe vorbe căci, ca să o cităm pe șefa DSP Olt, nu sunt de la SRI.

Însă într-o privință sunt consecvenți atât cei de la DSP Olt cât și de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt, condus de prefectul recomandat de PNL Olt, Florin Homorean: marketing, pe PR-ul. Asta pare să le ocupe tot timpul. Comunicarea! Cum o fac, de cine zic, pe cine bagă sub preș, cum dă bine, pe cine să nu deranjeze căci de cei pe care sunt obligați să-i protejeze… nici o grijă. La început au fost societățile de pe platforma industrială a Slatinei. Printr-un ordin de sus- oficial nimic scris- unul verbal, din gură în gură până la urechile celor ce dau bun de tipar pe comunicatele oficiale, toate cazurile confirmate în rândul angajaților acestor societăți au fost trecute la categoria ”transmitere comunitară”, în ciuda plângerilor venite de la angajați. S-a trecut de la public la secret, deși însuși DSP Olt recunoaște că face anchele epidemiologice în funcție de ”datele și contacții pe care îi comunică cei confirmați pozitiv”. Dacă nu comunică ei contacții poate sesizează contacții DSP, dar pentru asta trebuie să cunoască dacî în instituția în care petrec poate chiar mai mult de 8 ore pe zi sunt colegi de-ai lor pozivivi!

Dar nu, PR-ul merge mai departe. Dacă sunt cazuri noi la Spitalul Județean Slatina se comunică, la fel și la Spitalul Caracal sau la IPJ Olt. Cam acestea sunt instituțiile nominalizate în comunicările oficiale. Restul cazurilor… pe secret. Începând de la DSP Olt unde inclusiv cazul directorului Elena Ioniță s-a vrut a se ține ascuns, continuând cu cele mai recente cazuri de la Casa de Pensii Olt unde doi dintre directori sunt confirmați sau Consiliul Județean Olt unde fostul prefect Angela Nicolae a primit rezultat pozitiv. Toate acestea, instituții publice, sunt trecute la ”răspândirea comunitară”. De ce defilează oare DSP Olt doar cu IPJ Olt sau SJU Slatina? Aici nu e PR? În atribuțiile acestei instituții intră oare sarcini ce vizează imaginea unor instituții publice sau siguranța cetățenilor, indiferent unde lucrează, unde domiciliază sau cine îi recomandă!

«2346 cazuri confirmate 50 cazuri noi ( 8 salariați SM Caracal, 2 Salariati SJU SLATINA, 2 salariati IPJ, transmitere comunitara) 2135 cazuri externate, din care: 1065 cazuri vindecate 693 externate la cerere și 377 refuza internarea 136 cazuri internate 22 ATI 11.012 persoane testate»(comunicare DSP Olt- 14.10.2020)

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!