Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

MOTIVARE TRIBUNALUL GORJ// ACUZAREA LUI VÂLCOV ÎNTEMEIATĂ PE DECLARAȚILE LUI BĂRBULESCU, ACHITAREA PE MARTORI!

14. septembrie. 2020

Magistrații Tribunalului Gorj au redactat motivarea în dosarul în care Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, a judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Alături de Eduard Cincu, Mircea Dogaru şi Elena Marinela Calotă-Sălcianu, acesta a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Olt, în anul 2018 pentru fapte de corupție săvârșite în legătură cu activitatea  Millenium Topographica SRL, una din cele trei societăți înființate de Daniel Bărbulescu la ordinul lui Vâlcov.

Pe 24 iulie instanța a pronunțat însă o primă decizie, toți inculpații fiind achitați. În ceea ce-l privește pe Darius Vâlcov, la baza deciziei de achitare stă pe de o parte lipsa probelor iar pe de altă parte declarațiile martorilor.

Din perspectiva existenței celor două infracțiuni reținute în sarcina inculpatului Vâlcov, având în vedere declarațiile martorilor audiați în cursul urmăririi penale, instanța reține că aceștia au făcut afirmații de natura că au auzit că societatea ar fi fost controlată de inculpat sau că în urma unor discuții, inculpatul s-ar fi implicat în ceea ce privește înființarea și ulterior desfășurarea activităților de cadastru la societatea respectivă, dar nici o probă nu iterează în ideea că Vâlcov s-ar fi implicat în mod efectiv în înființarea societății, angajarea personalului, intermedierea unor relații la OCPI Olt, unde erau trimise lucrările de cadastru executate.”(MOTIVARE)

Juddecătorii arată în motivare că actul de sesizare al instanței reține în ceea ce privește vinovăția inculpatului Vâlcov, strict declarația martorului Bărbulescu, care de fapt este persoana care s-a ocupat de înființarea societății de cadastru, de angajarea personalului, de buna funcționare a societății, de plata salariaților și în acest sens pledează întreg materialul probator. Mai mult chiar, susținerile lui Bărbulescu în special cele menționate în fața instanței, au fost înlăturate prin declarațiile martorilor care au susținut că Bărbulescu coordona activitatea firmei, că era persoana care se interesa în permanență de mersul societății, participa la ședințele organizate aici și nu cunosc nimic legat de implicarea inculpatului Vâlcov.

Prin aceeași motivare judecătorii au respins cererea formultată de Vâlcov prin apărătorii săi de încetare a procesului penal invocând prescripția răspunderii penale.

Reamintim că în această speță a fost formulat deja apel atât de către procurori cât și de inculpatul Vâlcov.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!