Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Camera copilului: cum creezi un spațiu bine optimizat?

10. septembrie. 2020

Planificarea unei camere pentru copii înseamnă crearea unei camere cât mai flexibile și care să îndeplinească cerințele în continuă schimbare pentru o perioadă de până la 20 de ani.

În acest timp, camera copiilor este renovată, optimizată sau reproiectată de până la cinci ori.

Bebelușul este o ființă individuală de când s-a născut, de aceea fiecare copil este diferit. De asemenea, este unic și în ceea ce privește comportamentul său de somn, dezvoltarea sa, preferințele și temerile sale. Reține întotdeauna acest lucru atunci când vine vorba de sfaturi despre perioadele de somn ale copilului, camera, modul de a învăța și pasiunile pe care și le va descoperi. Când ai dubii, ca părinte, lasă-ți copilul, caracterul și trăsăturile să te ghideze în deciziile luate.

În cele ce urmează, vei afla la ce ar trebui să acorzi atenție atunci când planifici camera copiilor: începând cu camera pentru bebeluși și până la camera adolescenților.

Noțiuni de bază pentru proiectarea camerei pentru copii

Copiii cresc mai repede decât îți dai seama, iar părinții nu au timp să răspundă la întrebarea: unde a trecut timpul, căci sunt deja ocupați cu reproiectarea camerei acestora. Prin urmare, este recomandat să creezi un spațiu bine optimizat în camera copiilor, pe termen lung, chiar de la început.

Oricine proiectează o cameră pentru bebeluși cu tapet pentru bebeluși trebuie să se aștepte să fie îndepărtat sau vopsit după un anumit timp. Dacă cumperi paturi și pătuțuri pentru copii sub formă de mașini de pompieri, este posibil să fie necesar să le schimbi cu un model total diferit după cinci ani. Așadar, gândește-te cu atenție ce elemente de design sunt instalate permanent în camera copiilor și care sunt cele care pot fi înlocuite.

Pentru proiectarea camerei copiilor, este recomandat să folosești o bază neutră de mobilier (de exemplu, dulapul alb și patul alb de o persoană, pentru a nu fi necesar să cumperi noi saltele pentru copii la scurte perioade de timp ) și designul potrivit pentru copii sub formă de picturi, țesături colorate, covoare și piese de mobilier mai flexibile, cum ar fi scaune pentru copii, rafturi colorate sau cufere.

Fie că sunt copii, școlari sau adolescenți, copiii trec prin multe evoluții în doar câțiva ani. Camera potrivită pentru copii ar trebui să fie suficient de flexibilă pentru a se adapta la aceste etape de dezvoltare. Deci, oricine planifică o cameră pentru bebeluși sau o cameră pentru copii poate pune o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară a copilului într-un stadiu incipient. Acest lucru începe cu alegerea spațiului potrivit și continuă cu mobilierul și decorarea.

Un sfat important este menținerea mai neutră a achizițiilor pe termen lung sau costisitoare. Acestea sunt, de exemplu, mobilier, podele sau tapet. Ele pot fi păstrate în camera copilului pe o perioadă mai lungă de timp, chiar dacă interesele sale se schimbă.

Preferințele sau cerințele actuale pot fi preluate în schimb cu elemente flexibile precum covoare, țesături, tatuaje de perete sau jucării. Cu diferite motive, în diferite culori și modele, aceste obiecte pot conferi camerei copiilor un aspect complet diferit. Țesăturile pot fi folosite pentru perne, perdele sau pături. Tatuajele de perete sunt potrivite pentru proiectarea pereților, a mobilierului și a ferestrelor. Jucăriile și covoarele colorate sunt practice și decorative în același timp. În acest fel, copiii și părinții se distrează deopotrivă în camera copiilor.

Sursa de imagine:

MAX BLENDER 3D / Shutterstock.com

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!