Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PE FDI: PROFESIONIȘTII SFIDEAZĂ PROCURORII!! LITIGII OLD&NEW, PRIMĂRIA CUNGREA, SLĂTIOARA, VITOMIREȘTI ȘI… LISTA CONTINUĂ!

22. iulie. 2020

Deși pe de o parte procurorii insistă ca instanța care-l judecă pe fostul șef al Comisiei de Prognoză să anuleze toate actele derulate în cadrul proiectelor pe FDI iar pe de altă parte pe masa celor de la DNA a ajuns disjungerea cu privire la primarii care au eliberat autorizațiile de construcții- ai noștri mai încearcă o ultimă… zvâcnire. Nu o fac de capul lor ci cu dezlegare și mai ales promisiune parafată de la reprezentanții Guvernului meu că… afacerea FDI va merge mai departe.

Se continuă fără nici un dubiu în ceeași mizerie! Nu pe ușa din față căci așa făceau ”pesediștii”, ci pe ușa din dos ca liberalii. Ideea e să dai alegătorului impresia(falsă!!!) de schimbare chiar dacă nu faci altceva decât să dai cu dreapta și să iei cu stânga, aceeași mărie, pălăria se schimbă în funcție de sezon(guvernare!. ). Lipsește din peisaj doar Ghizdeanu, trimis deja în judecată la sfârșitul lunii trecute și instituția finanțatoare. Nu mai e  Comisia Natională de Strategie si Prognoza, este MDRAP. Pentru că, de la schimbarea guvernării și implicit așa numita denunțare a afacerii FDI, niste băieți desptepți au avut grijă să gândească pentru alții. Practică veche, dar eficientă și azi. Așa s-a ajuns ca primăriile care au beneficiat de contracte să aibă azi la mână o patalama cu antetul ministerului dezvoltării si semnătura ministrului Grindă prin care sunt informați că în ceea ce privește contractele pe FDI lucrurile se rezolvă pe axa CONSTRUCTOR- PRIMĂRIE- MDRAP și nu Prognoză. Este câștigul garantat astfel. Al constuctorului în principal bineînțeles. Deci robinetul pare că s-ar redeschide, că a reușit pandemia să rezolve măcar acest aspect, dacă tot au pierdut din mână răspândirea comunitară! E drept că procedura este un pic cu ceva ociolișuri, mai exact printr-o chemare în judecată(n.n.acțiune depusă de constructorul norocos al programului FDI) a primăriei(la fel de norocoasă și ea dar mai ales primarul) și chemare în garanție a MDRAP grație documentului mai sus amintit, dar ceea ce contează în final este… plata!

Asta cere și constructorul care a câștigat șase din cele opt contracte atribuite în Olt la prima strigare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. SC Old & New Construct SRL prin administrator Mircea Ungureanu cheamă în civil Primăria Cungrea condusă de Liviu Voiculescu. Oltul pare că a furat din nou startul. Primul pas a fost făcut, constructorul a depus acțiunea, urmează ca instanța- Tribunalul Olt- să stabileasc primul teremen iar Primăria Cungrea să se îndrepte spre Guvernul Meu, respectiv MDRAP! Startul s-a dat la Voiculescu, Primăria Cungrea fiind prima citată în calitate de pârât. A urmat Slătioara, acolo unde primarul Savu, în plină pandemie(CLICK), era preocupat să găsească soluții să plătească constructorului și mai puțin de luarea măsurilor impuse de noul virus. Și bineînțeles nu putea lipsi Vitomirești, chiar dacă în ultima perioadă s-au stricat, zic unele voci, ploile între constuctor și primar. Toate sunt pe pe fond, cu taxă de timbru. Care taxă nu e deloc de neglijat, ca de altfel și sumele de încasat. Iar 10%, alți 10%… Dacă n-a fost să iasă jocul pe ordonanță prezidențială… Ghinion!

Este de urmărit ce dispune instanța în aceste spețe dar mult mai interesant va fi de urmărit ce au de spus procurorii anticorupție. Pentru că socoteala ”profesioniștilor”- primari, constructori, miniștri- s-ar putea să nu bată cu cea de la DNA! Mai mult decât interesantă și cu bătaie lungă este disjungerea care le poate da total planurile peste cap și mai mult, fiind vorba de suspiciuni rezonabile… le poate aduce răspundere penală! Revenim pe subiect!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!