Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DESPRE #SOLIDARITATE FĂRĂ CULOARE POLITICĂ: DONAȚIE LA SJU SLATINA PRIN MINISTERUL ECONOMIEI, DE LA ROMGAZ!

27. aprilie. 2020

De la începutul epidemiei de coronavirus în țara noastră s-a făcut apel, pe toate căile de comunicare și din toate părțile, la solidaritate și responsabilitate din partea tuturor celor implicați în această luptă. De la simplii cetățeni care sunt îndemnați să stea cât mai mult în casă, să folosească toate măsurile de protecție atunci când sunt nevoiți să meargă în spații publice, la șefii instituților deconcentrate să-și facă treaba conform fișei postului în concordanță cu măsurile dispuse prin ordonanțe militate sau ordine de ministru, la autoritățile locale și județene, la politicieni în sensul de a uita momentan de campania electorală și de orice încercare de a câștiga capital de imagine, la oameni de afaceri care pot contribui la susținerea celor ce luptă în prima linie. Sunt, ca în orice pădure și uscături! Mai devreme sau mai tarziu societatea le va exclude și le va arunca la lada de gunoi a istoriei, astfel că nu merită pierdut prea mult timp cu astfel de specimente.

Merită în schimb punctată orice faptă bune, merită salutat orice sprijin venit în această perioadă când, mai ales în spitale, nici medicamentele nu sunt de prisos, nici materialele de protecție, și cu atât mai mult aparatura. Despre #solidaritate și #responsabilitate, fapte nu doar șimple sloganuri, e vorba și în acțiunea Romgaz, companie aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, condus de Virgil Popescu. Reprezentanții societății au contactat deja conducerea SJU Slatina, iar în perioada următoare vor fi perfectate și documentele pentru contractul de donare. Potrivit deputatului Știrbu, cel care a făcut publică acțiunea Romgaz, este vorba despre suma de 1,5 milioane de lei.

Se poate așadar ca într-un moment atât de dificil să vedem și astfel de dovezi de solidaritate care depășesc granițele și ambițiile politicice și pun mai presus de procente sănătatea oamenilor!

P.S. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare fie deputatului Știrbu, fie chiar ministrului responsabil cu donația, li se va cere excluderea din PNL pe motiv că au donat unui spital din ”curtea PSD” unde cel puțin membrilor din județ le-a fost interzis orice aport!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!