Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOMNU’ CANDIDAT DOLDUREA, INFORMAȚI-VĂ DOAR DIN SURSE OFICIALE! NU DE LA PATRONI!

26. aprilie. 2020

Bineinteles că unii nu se pot abtine să nu încerce să adune capital politic si-n pandemie dar mai ales cu orice cost. Chiar și al dezinformării populației ceea ce nu ajută nici pe departe la rezolvarea situației ci dimpotrivă. Si sunt de peste tot, nu doar de la liberali sau pesedisti, și pe toți în egală măsură îi vom sancționa. Nu pentru că ar fi vorba despre o campaniei mediatică așa cum își închipuie unii care își dau mai multă importanță decât ar putea acumula o viață întreagă, ci pentru că în aceste vremuri responsabiitatea trebuie să primeze pentru sănătatea populației și nu interese personale cu atât mai puțin politice.

Cel mai recent caz este al celui ce a descoperit ca vrea sa fie primar de Caracal, Ion Doldurea! Incercand sa arate cum se dă el de ceasul morții de grija caracalenilor, zilele astea speriat de cele intamplate la fabrica de confecții, da cu bata in balta! Zice domnul candidat ca ”managerul fabricii a insistat la Direcția de Sănătate Publică Olt solicitând testarea angajaților motivând interacțiunea directă cu bolnava.  A fost refuzat pe motiv că nimeni nu prezintă simptome”! Daca astfel de personaje s-ar documenta cat de cat-mai ales intr-o situatie atat de sensibila- n-ar duce lumea in eroare si nici nu ar vorbi pe langă subiect.Ar fi stiut domnul in cauza ca TESTAREA NU SE FACE LA CERERE!!! Iar ce să vezi, refuzul DSP Olt- o instituție care nu a excelat în această perioadă și ai cărei critici am fost de la bun început- a acționat conform algoritmului de testare pentru COVID-19 al Institutului Naţional de Sănătate Publică!

Acest document a fost și rămâne cel puțin până la o nouă actualizare(n.n. de va fi!) literă de lege în ceea ce privește testarea populației de către toate DSP-urile din țară! Nu o cerere a unui patron, indiferent cum se numește, indiferent dacă și unde cotizează, face legea! Persoana respectivă a cărei cauză pare că o susține mai degrabă candidatul Doldurea, ar fi putut și chiar TREBUIT să facă legea în propria-i fabrică pe care ar fi trebuit să o închidă imediat după ce contabila societății a fost confirmată pozitiv(n.n.asta dacă nu cumva ”pacientul zero” este altul?!), să dispună izolarea angajaților! Aceasta ar fi fost o măsură de protecție, astfel ar fi demonstrat grija pentru salariați și nu ”nemulțumirea” că nu a vrut DSP să-i testeze toți angajații.
Cu siguranță, atât în cazul lui Ion Doldurea cât și al managerului supărat grija este pentru salariați și familiile acestora și nicidecum pentru afacerea care momentan a fost închisă, ce să vezi, fix de DSP Olt! Pentru că, și în acest caz, tot protocolul spune cum trebuie acționat!

Grija candidatului Doldurea pentru caracaleni și-ar putea-o demonstra prin testarea în privat pe cheltuiala domniei sale, de ce nu! Există această posibilitate! Ar fi o idee nu, și o dovadă că #suntețiresponsabili!

Altfel, domnilor, lasați campania! E epidemie! Și e una care deja a luat suficiente vieți! Nu vă urcați pe cadavre indiferent cum vă numiți sau ce funcții țintiți!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!