Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BALOANE!!! FDI, DRAGOSTEA LOR: PROCURORII AU RIDICAT DOCUMENTELE!

12. februarie. 2020

Emoții mari pentru norocoșii beneficiari ai mărețelor proiecte finanțate din Fondul de Dezvoltare și Investiții aflat la dispoziția Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, la momentul când instituția era condusă de Ion Ghizdeanu, considerat omul cheie al lui Darius Vâlcov. Norocoși în septembrie 2019 când a fost publicată prima listă cu beneficiarii, ghinioniști azi când băieții de la Economic(SIF Olt) au descins în birourile edililor să ridice documentele pe speță după ce Corpul de Control al ministrului Dezvoltării a sezisat procurorii. Ce au în comun ”norocoșii” (n.n. cu doar două excepții din cele opt! )? Constructorul! SC OLD&NEW Construct SRL, unicul și preferatul înscris la licitație, , deci fără suspiciune rezonabilă nu-i așa? În ordinea numerelor de pe tricou(a se citi sumelor alocate) șase din cei opt beneficiarii – Cungrea, Vitomirești, Drăgănești, Milcov, Slătioara- totalizează 181 milioane ron!

Cungrea – 10.109.889 (Betonare drumuri comunale DC35 Cepești-Vlăngărești șiDC25 Ibănești-Miești);
*Vitomirești  – 71.543.746 (Modernizare infrastructură rutieră locală) ;
* Drăgănești-Olt – 56.424.821 (Reabilitare și modernizare străzi, etapa a II-a) ;
* Milcov – 18.584.576 (Modernizare drumuri de interes local) ;
* Slătioara   – 22.830.071 (Modernizare drumuri comunale) ;

Contractul atribuit, lucrările demarate, primele plăți efectuate! Așadar, au avut de ridicat ceva documente oamenii legii.

Alocările pe FDI au iscat, cel puțin la Olt (dar nu numai) un adevărat scandal încă de la publicarea primei liste cu beneficiarii. Au fost chiar din acel moment lansate ”suspiciuni” chiar de la nivelul Consiliului Județean Olt, prin vocea președintelui Marius Oprescu, cel care nu doar că cerea demisia lui Ghizdeanu dar ridica semne de întrebare cu privire la criteriile după care au fost selectate obiectivele de investiții introducându-i în… ecuație atât pe Andrei Iordache cât și pe Pisicu(Mircea Ungureanu, administratorul câștigătoarei Olt&New Construct SRL).

Rămâne de văzut ce au descoperit reprezentanții Corpul de Control al ministrului , dar mai ales dacă și ce suspiciuni au procurorii cu privire la contractele derulate prin FDI la nivelul județului Olt!

Print

10 thoughts on “BALOANE!!! FDI, DRAGOSTEA LOR: PROCURORII AU RIDICAT DOCUMENTELE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!