Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRINA INTRĂ CU STÂNGUL ÎN APEL: ICCJ I-A RESPINS SCHIMBAREA ÎNCADRĂRII!

27. iunie. 2019

Minel Prina, fostul primar al Slatinei, încătușat de procurorii DNA în martie 2015 în același dosar cu Darius Vâlcov și-a încercat din nou norocul la cel de-al doilea termen din apelul dosarului în care este judecat pentru infracțiunea de spălare de bani și trafic de influență. Acesta a solicicitat prin apărătorul său schimbarea încadrării, cerere pe care Completul de 5 judecători de la ICCJ i-a respins-o. Totodată i–a fost respinsă proba testimonială constând în audierea unor martorilor,
solicitarea de emitere a unor adrese către Primăriile oraşelor Slatina, Scorniceşti, Potcoava, Drăgăneşti Olt şi Piatra Olt pentru a se comunica care a fost perioada de timp în care au fost eliberate autorizaţiile către SC Tehnologică Radion SRL solicitate de aceasta în vederea executării contractelor semnate cu SC Compania de Apă Olt S.A. precum și cererea privind efectuarea unei expertize financiar-contabile.

Este al doilea eșec pe care Prina îl înregistrează pe această speță, aceeași cerere fiind depusă și pe fond de avocați la ultimul termen înaintea pronunțării. Din cele două infracțiuni de care îl acuză procurorii DNA, inculpatul cere una singura și anume, favorizarea infractorului. Motivul ar fi acela că la momentul 2009 când Berna vorbeşte despre întâlnirile cu Prina, Vâlcov savârşise deja traficul de influență. Astfel, potrivit avocatului, inculpatul Prina „a asigurat doar produsul infracțiunii”. Judecătorii de la instanța supremă au respins cererea în motivare aceștia reținând faptul că ” acesta a cunoscut despre existenţa înţelegerii infracţionale dintre vânzătorul şi cumpărătorul de influenţă, dar şi că l-a ajutat pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, facilitând primirea de către acesta a preţului traficului de influenţă, o parte, în cuantum de 3.080.000 lei prin intermediul unor societăţi comerciale şi o altă parte, de 2.500.000 lei, în numerar”.

La fond Prina a primit 4 ani și șase luni de închisoare cu executare. În stabilirea pedepsei aplicată lui Prina completul de 3 judecători a stabilit că faptele ce fac obiectul prezentei cauze au fost comise în concurs real cu fapta pentru care inculpatul a fost condamnat în 2012 de Curtea de Apel Craiova, la 4 ani închisoare cu suspendare. Referitor la pedepsele accesorii, instanţa a constat că gravitatea infracţiunilor săvârşite constituie un argument pertinent şi suficient pentru a conduce la concluzia că inculpatul este ”nedemn să exercite funcţii publice sau implicând exerciţiul autorităţii de stat”

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!