Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC PENTRU VÂLCOV ÎNAINTEA APELULUI ÎN DOSARUL ÎN CARE A PRIMIT OPT ANI CU EXECUTARE !

08. aprilie. 2019


Problemele penale par să-i facă agenda consilierului premierului Dăncilă în această săptămână. Asta bineînțeles dacă ar binevoi să ”onoreze” cu prezența intanța de judecată. Astfel, marți a fost stabilit un nou termen în dosarul în care Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită judecat în continuare la Tribunalul Gorj dup ce la termenul anteriori instanţa a respins cererea avocatului său de trimitere a dosarului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Varianta ca inculpatul să se prezinte în fața judecătorului de caz cade dacă ținem cont că însuși apărătorulș său a anunțat data la care Vâlcov va da declarație, doar după ce va fi finalizată audierea tuturor martorilor din rechizitoriu:
Pentru că în aceeași zi i-au adus la cunoștință calitatea de suspect și de inculpat și în următoarele trei săptămâni s-a întocmit rechizitoriul, domnul Vâlcov și-a rezervat dreptul de a da declarații și de a propune alte probe, eventual martori, expertize, după audierea martorilor din rechizitoriu. După ce se termină toți martorii din rechizitoriu venim cu probele noastre”( Mihaela Greblă).

Tot săptămâna aceasta Vâlcov are termen și la Tribunalul Dolj. Acuzația- luare de mită. Aici audierea martorilor din rechizitoriu s-a încheiat, pentru acest termen fiind citați în vederea audierii ultimii martori din probatoriu lui Vâlcov-  Guşatu Anca Ionuţa, Onica Mitică şi Tonitza Bianca. Tot pentru miercuri instanța a solicitat finalizarea expertizei
 financiar contabile.

Cele două termene din acestă săptămână pot fi considerate ”avanpremieră” apelului de la ICCJ din dosarul în care Vâlcov a fost condamnat pe fond la 8 ani cu executare. Un apel al cărui prim termen a fost stabilit pentru data de 16 aprilie și care stă sub semnul deciziei pe care CCR este așteptată să o ia pe 10 aprilie în cazul sesizării formulată de Florin Iordache cu privire la completurile de 3 judecători de la Inalta Curte.   Daca CCR va admite sesizarea, completul de 3 judecatori al ICCJ care l-a judecat și condamnat pe Vâlcov va fi considerat nelegal pentru ca nu era specializat, hotararea de condamnare ar putea fi desfiintata, iar procesul ar putea fi reluat de la zero.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!