Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PROCURORII CER ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE PENTRU PRIMARUL DE LA PERIEȚI!

25. noiembrie. 2018

În decembrie 2017 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatinas au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Perieți, Costin Vâlceleanu. În acest dosar, Vâlceleanu a fost reținut în luna mai pentru 24 de ore alături de alți funcționari din cadrul primăriei, ulterior fiind plasați sub control judiciar. Aceeași procurori cer astăzi ca primarul să fie condamnat cu suspendare.  În sarcina lui Vâlceleasnu procurorii au reținut faptul că  în perioada 2012-2014 alături de ceilalți inculpaţi în calitate de angajaţi ai primăriei comunei Perieţi(n.n. care și-au recunoscut faptele), respectiv  ordonator de credit, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate. De cealasltă parte avocatul apărării acuză procurorul de caz și cere achitarea clientului: ″Solicităm achitarea clientului pentru îinfracțiunea de delapidare în formă continuată. Cu privire la acuzația adusă clientului meu potrivit căreia și-a însușit anumite sume de bani, nu există nici o probă în acest sens. Mai mult, în dosar neexistând prejudiciu având în vedere că prin adresa din 16.05. 20128 Primăria Perieți nu s-a constituit parte, nu poate fi reținută delapidarea.  Mai mult, raportul de expertiză reține prejudiciul în sarcina altor persoane. Acest rechizitoriu a fost întocmit ca inculpatul să fie trimis în judecată cu orice preț. De aceea solicităm achitarea pentru că fapta nu există″. Același punct de vedere a fost însușit și de inculpat: ″Am ajuns aici și nici eu nu știu cum s-a întâmplat. Nici nu mă așteptam. Am vrut să ajut, să fac un bine pentru comunitate, să fac lucruri bune și iată situația… Nu știu nici eu cum am ajuns aici.

În același dosar a fost audiat și fostul primar Ion Luță care a recunoscut fapta solicitând chiar încheierea unui acord de recunoaștere cu procurorul.

Vâlceleanu mai are la activ un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului în care  a primit  în luna februarie a acestui an, pedeapsa de opt luni de închisoare, fiindu-i suspendată executarea pe o perioadă de supraveghere de doi ani. Potrivit procurorilor, ″la data de 14.05.2016, în jurul orelor 04:40, inculpatul Vâlceleanu Costin Robert a condus pe drumurile publice din municipiul Slatina autovehiculul marca Suzuki Vitara, cu numărul de înmatriculare OT 04 UIW, având o îmbibaţie alcoolică în sânge de 1.15 g/l”.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!