Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSARUL MILLENIUM TOPOGRAPHICA- NOI AUDIERI, PERSONAJE NOI! DORELE, IA FĂ MĂ CHHH…

04. noiembrie. 2018

Cercetările în dosarul privind contractele încheiate de administrațiile locale cu una din societățile înființate de Daniel Bărbulescu la solicitarea nașului său, Darius Vâlcov, mai exact SC Millenium Topographica SRL, pare că sunt tot mai avansate. Potrivit unor surse la începutul luni octombrie la DNA Craiova a avut loc o nouă rundă de audieri. Asta după ce la finele anului trecut aproximativ 50 de primari din județul Olt,  secretarii primăriilor respective dar și agenții agricoli au fost chemați să povestească în fața anchetatorilor cum s-au încheiat contractele cu această societate. La acel moment un  prim răspuns pe care procurorii anticoruție au vrut să-l afle de la edili a fost  legat de numele persoanei care le-a cerut să încheie contracte cu SC Millenium Topographica SRL: Vâlcov sau Bărbulescu?

Cum spuneam, azi cercetările au avansat iar în vizorul oamenilor legii a intrat un personaj nou. Nimeni altul decât  Dorel Ștomlega. Acesta nu pare a fi străin de discuțiile purtate în jurul acestor contracte, multe dintre ele cu cântec. Procurorii au și locația din Scornicești unde se pare că au avut loc… negocierile. Ce rol a avut Ștomlega rămâne de văzut însă e știut lucru că la fel ca și pulifricii, trompetele acționează la ordin pe principiul binecunoscut ″are cine să gândească pentru voi!″.

Reamintim că în martie 2015, a doua zi după reținerea pentru 24 de ore a lui Vâlcov, procurorii DNA însoțiți de mascați au descins pentru mai bine de șase ore la sediul firmei Millenium din Centrul Vechi al Slatinei , de unde au ridicat o serie de documente. Societatea în cauză, pe lângă contractele bținute cu autoritățile locale, a fost introdusă potrivit procurorilor și în asocierea de la City: «La indicaţia lui Darius Vâlcov, SC Millenium Topographica SRL a fost introdusă într-o asociere în participaţiune cu SC SGV SRL şi cu City Hotel, urmând ca această asociere în participaţiune să administreze Hotelul City din Slatina, urmând ca 30 % din eventualul profit să revină SC Millenium Topographica SRL, iar pentru această asociere în participaţiune, la indicaţiile lui Vâlcov Bogdan Darius care deţinea în fapt această societate, au fost viraţi 800.000 de lei. Ultimele discuţii referitoare la administrarea acestor firme Bărbulescu Daniel le-a avut cu Vâlcov Bogdan Darius la începutul anului 2015”.
Cu privire la aceeași societate, Vâlcov a fost trimis deja în judecată sub acuzaţia de instigare la dare şi luare de mită alături de alți trei inculpați. Și tot în acest dosar în care  procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus și disjungerea cauzei privind pe Daniel Bărbulescu sub aspectul posibilei săvârşiri de către acesta a infracţiunilor de instigare la dare de mită şi de instigare la luare de mită,  se pare că este vorba despre mai mult decât o declaraţie dată de Vâlcov, ci mai degrabă despre un denunţ (n.n. potrivit propriei declarații de la ICCJ)al acestuia îndreptat în special împotriva finilor.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!