Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PSD OLT E ÎN CARANTINĂ! PÂNĂ DUMINICĂ, DUPĂ ORELE 21.00

04. octombrie. 2018

Două referendumuri, aceeași miză: una personală. Fie că vorbim de Dragnea(referendum pentru familia tradițională), fie că ne referim la Stănescu(referendum pentru schimbarea denumirii județului). Ambele sunt pe persoană fizică, ambele o victorie personală și în același timp și o lovitură dată opoziției din propriul partid- Dragnea în fața puciștilor, Stănescu în rândul ″greilor″.

E mai mult decât clar motivul pentru care e necesar referendumul pentru familie: Dragnea vrea să fie sigur că dacă va mai ajunge în fața altarului în drepta va sta Irina și nu un animal(n.n. poate o capră, poate o gâscă…). O astfel de explicație nu avea cum să nu rupă gura târgului. Da′… doar atât.

La Olt însă se merge pe un mesaj mai profund(zic ei!), menit să sensibilizeze cetățenii, cu trimitere insistentă la istorie: reparație morală! Reparatie morală? Moralitatea în politică este apă de ploaie pentru marea masă, și nu numai pentru ea. Orice om simplu, dotat cu un oareșicare bun simț nativ, stie că nu moralitatea impinge societatea înainte, ci interesul. Interesul personal. Interesul meschin. Că doar  „interesul poartă fesul”. Lăsând la o parte faptul că numai alăturând la pededist termenul moral e calomnie pe față și rişti să te dea în judecată vreun social democrat pentru că ai îndrăznit să îl jignești, se naște o mare curiozitate privind persoana sau persoanele vizate de această reparație. Repari într-o parte și strici în alta sau cum?Am căutat în zadar alte explicații care să convingă să votezi pentru schimbarea denumirii. I-a cuprins pe toți boala, poate fi declarată carantină la PSD! Nu găsești altceva, n-ai de unde, discursul e același, două fraze, cu moralitatea și la deal și la vale și în rest nimic.  Și-atunci dacă tot l-a lovit atât de tare pe Stănescu moralitatea încât le-a dat-o și altora, să meargă cu ea până la capăt. Că doar el e pentru toți oltenii, nu?! De ce să nu aibă parte de o reparație spre exemplu și cei care vor să schimbe lista parlamentarilor de Olt, să-și dea Stănescu demisia(dacă a putut o dată pentru Dragnea, a doua să fie pentru alegători!)sau ceilalți care nu se simt reprezentați în… interese de președintele de la CJ Olt, cu deosebită considerație, Marius Oprescu(pentru gâsculite, a se citi pliantul cu autograf dat spre publicare pe contract!). De slătineni nu mai vorbim. Cine se ocupă de ei? Ei de ce să nu aibă parte de o reparație morală, mai ales că o cer din ce în ce mai mulți și o merită cu vârf și îndesat  pentru faptul că suportă de mai bine de doi ani o administrație cu viziune spre nicăieri pentru oraș, spre largi orizonturi și creșteri ale cifrei de afaceri pentru ea? Să ne limităm la aceste două exemple pentru că de reparat ar mai fi multe. Morale toate!  Garantat! Adică, ori suntem golani, ori nu mai suntem. Că 900.000 de lei este costul reconfirmării lui Stănescu în poziția de cel mai puternic lider județean capabil să aducă cel mai mare scor la nivel de țară e una însă de ce să plătească turcu′? Să fie pe persoană fizică și plata cum e interesul!

Rezultatul de duminică seara oricum nu va fi nici o surpriză. Nici măcar pe Slatina mobilizată deloc de președintele organizației- ″măcar oamenii noștri să-i scoatem, restu′ asta e!″. Două zile social democratii au timp în teritoriu să rotească votanții chiar de două ori la urne, deși sunt câțiva primar care le dau emoții liderilor. Dar cum am văzut ce nu scoate primarul aduce popa. Și vii dar la nevoie… și cimitirul e deschis! Pentru că referendumul are două condiții de validare: prezența la vot a 30% dintre cei cu drept de vot și voturile validate a 25% dintre aceștia.

MORALĂ E REPARAȚIA? PE CUVÂNT DE PESEDIST?

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!