Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

STUPOARE ÎN SALA DE JUDECATĂ LA PROCESUL LUI VÂLCOV: 100 MILIOANE ȘPAGĂ… UN MIZILIC!

17. septembrie. 2018

Declarațiile ultimului martor audiat în procesul aflat pe rolul Tribunalului Dolj în care Darius Vâlcov este judecat pentru luare de mită(3 fapte) au produs stupoare chiar și în rândul magistraților. Lucian Șușală, cel pentru care inculpatul a făcut prin apărătorul său cerere să fie eliminat de pe lista martorilor- solicitare respinsă de judecător- a povestit cum se încasau șpăgile la ordinul consilierului lui Dăncilă, la ce sume se ridicau dar mai ales a venit cu date despre cum s-a derulat sub coordonarea exclusivă a acestuia întregul mecanism de spălare a banilor prin investirea șpăgilor în diverse afaceri.

Judecător: Martorul, povestiți-ne cum s-au derulat lucrările la hotelul City

Șușală:În 2011, la sfârșitul lunii decembrie Darius mi-a spus că vrea să închirieze hotelul de la Fundația pentru Tineret Olt. Mi-a spus că vrea un hotel de 4 stele cum nu mai este în Slatina, să mă ocup de tot ce înseamnă preluare, înființare societăți, contractare pentru renovare și să nu imi fac griji în ceea ce privește partea financiară pentru că se va ocupa el să asigure lichidități. La început banii au fost cash. Au fost și situații în care banii veneau prin acele contracte fictive încheiate de SC Bogmar. 

Judecător: De la cine veneau acei bani cash?

Șușală: De la Darius Bogdan Vâlcov

Judecător: Erau sume mari pe care vi le trimitea?

Șușală: Erau și sume mai mici, 100-200 milioane dar și mai mari, chir 500, 1 miliard.

Judecător: 100 milioane erau sume mici?

Șușală: Da doamna președintă, comparativ cu sumele de bani care s-au băgat în hotel, da, 100 milioane erau sume mici! Nu pentru mine.

(…)

Judecător: Cum a decurs întâlnirea cu Adi Barbu?

Șușală: În 2012 Darius Vâlcov m-a sunat într-o zi și mi-a zis că o să mă caute Adi Barbu. La câteva zile m-a sunat, am coborât în fața blocului, m-am urcat în mașina acestuia, apoi când am coborât mi-a dat o pungă de cadouri pe care am luat-o.

Judecător: Și ați desfăcut pachetul?

Șușală: Da, am scos din pungă un pachet în hârtie de împachetat. Nu imi aduc aminte ecact câți bani erau, era pachetul mic, probabil undeva la 1-2 miliarde miliarde lei vechi. Așa trebuia. 

Judecător: Dumneavoastră cum ați deschis pachetul dacă era într-o pungă de cadou pentru inculpat. Eu nu mi-aș permite să deschid cadoul unei alte persoane…

Șușală: Doamna judecător, credeți că era prima dată când procedam așa? Așa trebuia! Trebuiau numărați(n.n. banii din șpagă!) iar ulterior fie duși în seif, fie lăsați în mașina lui Darius Vâlcov. În funcție de cum imi transmitea.

Judecător: Şi întâlnirea cu Păduraru?

Şuşală: În anul 2014, Darius Vâlcov mi-a spus că o să mă caute Cătălin Rotea să îl ajut cu ce imi cere. M-a sunat într-o joi sau vineri, ne-am întâlnit sşi împreună am mers acasă la Sorin Păduraru care mi-a zis să bag maşina în curte, la plecare Păduraru a pus pe bancheta din spate o geantă de voiaj din material textil. Am dus-o în apartamentul  unde locuia Vâlcov din V24  unde am şi numărat banii care se aflau în ea. Erau între 16 şi 20 miliarde lei vechi, nu îmi aduc aminte exact. Număram de fiecare dată banii, pentru că atunci când mă întâlneam cu Darius Vâlcov trebuia să îi spun câţi bani erau şi de la cine.

Declarația dată de Șușală la Tribunalul Dolj a fost una destul de amplă, care a vizat nu doar holelul City ci și celelate societăți controlate de Vâlcov dar și imobilele achiziționate din șpagă prin intermediul interpușilor.  Următorul termen al procesului a fost stabilit la sfârșitul lunii octombrie când apărătorul inculpatului Vâlcov a anunțat că acesta va fi prezent întrucât dorește să-și susțină declarația înaintea administrării probatoriului în apărare.

Print

4 thoughts on “STUPOARE ÎN SALA DE JUDECATĂ LA PROCESUL LUI VÂLCOV: 100 MILIOANE ȘPAGĂ… UN MIZILIC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!