Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

MANIPULAREA, DRAGOSTEA MEA: CUCUVEAU MOV DIN CIMITIRUL STREHAREȚI

17. iulie. 2018

Într-o piesă de teatru ieftină, aşa cum cel puțin noi vedem la fiecare termen în cele trei dosare în care este judecat pentru fapte de corupție, Vâlcov a încercat luni seara la Antena3, o nouă victimizare. A jucat şi el ca mulți alți inculpați cartea procurorului Portocală care i-ar fi luat denunțul lui Berna, şi pe cea cu protocoalele dar scăpase din vedere una: cucuveaua mov adusă în atenție de Ghiță. Sau poate că nu. Nu cucuveaua îi scăpase, ci mai degrabă Dragnea nu îl scăpase încă de Kovesi…

Că a ridicat manipularea la rang de virtute nu mai e nici un secret, cel puțin pentru slătinenii care l-au.zit zilnic vreme de 10 ani cum cu o mână arunca promisiunile și cu cealaltă șpăguia contractele(atenție, trompetele să stea liniștite, înainte la lins cu același tupeu care i-a consacrat!).  A jucat-o însă nu prost ci penibil. Şi dat singur cu tesla în… credibilitatea mult deplânsă dar pierdută de mult (pe bună dreptate, pe mâna lui, pe şpaga lui!). A încercat în prima sa ieșire pe sticlă(orchestrată, nu oricum) din nou victimizarea. Marea cu degetul căci iar a dat chix, la fel ca pe fond. Că- plac bancurile cu Dragnea nu contestăm dar cele cu el în cimitir sigur i-au picat greu. La TV a încercat un râs. Ghinion, nu era al lui, i-am vazut indignarea pe subiect la ICCJ, deci cu asta poate cânta la altă masă. A dat chix din nou pentru că nu ai cum să manipulezi cu o chestiune care e scrisă negru pe alb: întâlnirile lui din cimitir. Nu au apărut pe mail, nu cucuveaua mov era, era rechizitoriul procurorilor. A comis-o chiar și Gâdea-” parcă era în interceptări, sau nu știu”- deși singurele lui atribuții au fost să-i aducă elogii și cel mai important să nu se lase dus de somn pe timpul poveștilor lui Vâlcov. Despre întâlnirile din cimitir vorbesc stenogramele. De fapt pulifricii care i-au servit intereselepână să intre la Beciul Domnesc. Pentru memorie(a lui și a trompetelor bineînțeles):

„Mocanu Marian Alexandru: Și? Se duce el la pușcărie?

Timofte Petre Bogdan: Și zice…Și zice că ar fi zis Darius săptămâna trecută, cât am stat noi pe aici în București, s-au dus, s-au întâlnit în cimitir și au vorbit și…

Timofte Petre Bogdan: Și zice că ar fi zis Darius: ‘Bă, dacă se ajunge la nu știu ce…’, cu o lacrimă așa în colț s-a întors și a zis: ‘Eu mi le asum pe toate. Nu o să va las pe niciunu’ așa’.”

Păi chiar așa de rău să îi joace memoria feste încât a uitat de întâlnirile cu Șusală din cimitirul Strehareți? A uitat cum făceau ei, comunitarii de pază in acele vremuri fix la cimitir? Știe mă, știe, cum să nu știe dar dacă tot și-a plătit spațiul de emisie… Ironia sorții să ajungi să cataloghezi tu însuți, public, drept penibile niște situații al căror protagonist ști prea bine că ai fost. Acum o face în încercarea disperată de a-și curăța imaginea(dacă a mai rămas ceva) iar atunci o făcea să nu poată fi atins de brațul legii. Ghinion, a fost lung, l-a ajuns din urmă!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!