CU KATONA ȘI CIOCAN, LA HALDA DE GUNOI BIRJAR! ADJUDECAT! ESTE ȘI CEVA ȘPAGĂ ?
În 2013 cu banii de la Katona Nandor, Vâlcov și-a făcut spălătoria chimică pe care ulterior a racordat-o la bugetul Spitalului Județean Slatina. Cel puțin așa a susținut în fața procurorilor unicul asociat şi administrator al SC Salubris SA: „În toamna anului 2014, Şuşală m-a rugat să îl ajut cu încheierea unor contracte de împrumut prin care să se ateste faptul că l-am împrumutat cu o anumită sumă de bani. Am fost de acord cu această solicitare. Deşi sunt menţionate sumele enunţate, contractele de împrumut au un caracter fictiv, eu neîmprumutându-l pe Bogdan Timofte cu aceşti bani. Pentru cele 2 contracte cu o valoare de 100.000 lei, Şuşală Lucian mi-a spus că acoperă suma de 200.000 lei pe care i-o dădusem anterior pentru a-i investi în curăţătoria chimică. ”(rechizitoriu DNA).
Cum nimic nu e gratis, bineînțeles că nici Katona nu i-a dat lui Vâlcov cei 200 mii lei pentru nimic. Să nu uităm că SC Salubris a fost desemnată în 2010 fericita câștigătoare a contractului nr. 11295/25.08.2010 de concesiune a serviciului public de salubrizare al municipiului pentru 25 de ani. Asta în condițiile în care încă din 2010 primarul de la acea vreme, azi inculpatul Vâlcov cunoştea faptul că Slatina devenise membră a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Olt – Eco” şi că în următorii ani urma să devină funcţionabil proiectul „Managementul Integrat al Deşeurilor”. Dar, dacă a ieșit șpaga… să fie primită! La fel de bine cum a fost primită de administratorul societății de salubrizare propunerea municipalității(n.n. a se citi primar Emil Constantin Moț) de a rezilia contractul de concesiune de… comun acord. Pe principiul dai cu o mână iei cu două, salubrizarea din Slatina la schimb cu administrarea depozitului ecologic de deşeuri de la Bălteni. E drept, nu e pe persoană juridică e pe asociere dar dacă n-ar fi fost așa, nu era nici Salubris. Pentru că la început a fost Clean PrestActiv SRL și apoi a venit Katona, ca ″artifciu″. S-a încadrat la una din cerințele obligatorii din caietul de sarcini pe care singur fostul deținut Cornel Ciocan nu o îndeplinea cu Clean Prest Activ:„Capacitatea tehnică şi profesională a ofertantului poate fi susţinută, pentru îndeplinirea contractului şi de o alta persoană, indiferent de natura relaţiilor juridice existente între ofertant şi persoana respectivă.”
Ridicat pe Seap de la începutul lunii noiembrie 2017, Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activității de operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bălteni, a Stațiilor de transfer și monitorizarea depozitelor neconforme închise din județul Olt, și-a desemnat în cele din urmă câștigătorul și a ieșit… Asocierea SC Salubris SA şi SC Clean Prest Activ SRL!!!!WOW! Ce surpriză!!! Să câștige tocmai la Olt una din firmele în spatele cărei se află Cornel Ciocan(vezi https://concretolt.ro/2017/12/19/fostul-detinut-cornel-ciocan-vrea-sa-intre-pe-piata-gunoaielor-ii-sufla-in-ceafa-un-alt-afacerist-controversat/), e ceva… inimaginabil! Gogoși pentru proști!!! La fel cum a fost și rezilierea de la Primăria Slatina! Să aveți poftă, noi nu servim!
Din toată această mizerie una e certitudine: Katona ște cum e cu ″împrumuturile fictive″(n.n.procurorii le zic șpăgi). A mai oferit și nu se știe dacă i-a trecut! La gunoi a mers oare la fel? Cu siguranță nu va rămâne o enigmă răspunsul, chiar de-ar fi să-l aflăm și peste 10 ani(n.n. vei precedentul!) de la vreun procuror.
P.S. Să n-avem discuții, baronul n-are nici o contribuție!!Nu, nu, păi ce n-a fost pe SEAP?