Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

D’ALE PULIFRICILOR: MELINTE SE JURĂ CĂ N-A VĂZUT ȘPAGA! DOAR A LUAT-O DE LA PĂDURARU ȘI I-A DAT-O LU’ PRINA!

09. mai. 2018

Termen nou la Tribunalul Dolj în dosarul în care Vâlcov cel consilier este judecat pentru luare de mita. Sigurul martor prezent a fost Melinte Alexandru, unul dintre cărăuși șpăgii pe care Păduraru Sorin a dat-o pentru contractul de reabilitare Centru Istoric din Slatina.  „In toamna lui 2012, veneam de la Craiova mă îndreptam  spre București şi am oprit la sediul societății lui Sorin  Păduraru așa cum făceam destul de frecvent, având  în vedere relația de colaborare comercială pe care o aveam cu el. Când a aflat că  merg la Bucuresti mi-a zis să merg să iau ceva să îi  duc lui Prina, spunându-mi că plicul va fi înmânat de către fratele său Păduraru Cristian. Conform indicațiilor m-am întâlnit cu domnul Cristiam în partea de jos a orașului  în fața unui imobil care am aflat ulterior că era casa lui Păduraru Cristian. Mi-a înmânat un plic maro, A4,  care era sigilat, spunându-mi că trebuie să îl înmânez lui Prina din partea fratelui său. Nu mi s-a precizat de către nici unul dintre cei doi martori ce se afla în plic, nici nu am fost curios să știu. Când am preluat plicul am realizat că se aflau înăuntru hârtii. Eu era practic curier. L-am sunat pe Prina cu care în  aceeași zi m-am întâlnit în afara Slatinei la Pleşoi sau Pleşcoi și i-am dat plicul. Nici Păduraru și nici Prina nu mi-au spus ca acel plic era destinat unei alte persoane, respectiv că trebuie să ajungă la inculpatul Vâlcov.

Aşadar, Melinte se jură din nou că nu avea cunoștință de șpagă deși Păduraru susține contrariul. Aceeași  contradicție există în declarațiile celor doi și  cu privire la locația unde a fost  făcut „transferul” plicului.

Judecător: De ce credeți că a spus Paduraru că v-a spus că în plic era o sumă  de 300 mii lei pentru Prina, pentru contractul la care erați asociat cu el pentru reabilitarea Centrului Istoric?

Nu știu de ce a spus asta. Este declarația dânsului. Nu știu.

Procuror: In ce circumstanță l-ați cunoscut pe Păduraru Cristian?

Tangențial la birou, anterior episodului descris mai sus, prezentat de fratele acestuia la care am spus că mergeam  foarte des.

Avocat: Pe plic exista vreo menține,  vreun destinatar?

Nu îmi amintesc să scrie ceva pe plic.

Avocat: Acest plic maro putea fi introdus într-un buzunar?

Probabil într-o haină de iarnă, într-un buzunar mare… poate că  da, ar fi putut să  intre pliat.

Avocat: Își menține declarația de la Tribunalul Olt în sensul că nu a vorbit niciodată cu inculpatul Vâlcov?

Da. Imi mențin declarația.

A urmat la întrebări și inculpatul care a insistat pe întrebarea cu privire la posibilitatea ca plicul respectiv să fi putut intra în buzunar, în contextul în care Prina a declarat că i-a dat plicul lui Vâlcov în aceeași zi, în fața blocului, pe Vederii, iar acesta l-a băgat în buzunar la sacou.

Vâlcov: In buzunar de sacou ar fi încăput plicul?

Nu.

Vâlcov: Vă  mai amintiți cum era vremea la acel moment?

Era toamna, 12-14 grade. Cred că luna era octombrie sau noiembrie, seara, se întuneca la 6-7…

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 23 mai.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!