Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PAȘAPOARTELE LUI VÂLCOV DAU BĂTĂI DE CAP PROCURORILOR!

02. aprilie. 2018

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina nu au reușit până la această dată să soluționeze cercetările în dosarul disjuns din rechizitoriul nr. 178/P/2015 al DNA – Structura Teritorială Craiova pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale cu privire la modalitatea concretă în care au fost emise cinci paşapoarte în favoarea lui Vâlcov Darius Bogdan.

Suspiciunile procurorilor anticorupție au apărut în momentul în care consilierul premierului a fost audiat în dosarul terenului primit de la Primăria Slatina de către fosta preşedinţă a Tribunalului Olt, . Vâlcov nu a recunoscut semnătura de pe înscrisurile care au stat la baza emiterii HCL 2019/14.09.2011- respectiv referatul, expunerea de motive şi proiectul de hotărâre, şi a solicitat efectuarea unei constatări criminalistice asupra acestora. În acest sens s-au prelevat probe de scris de la inculpat şi ca scripte de comparaţie, despre care „s-a crezut că sunt mai presus de orice îndoială”, s-au prezentat expertului criminalist cererile de eliberare paşapoarte formulate de Vâlcov în perioada 2010- 2012. Concluziile raportului de constatare criminalistică întocmit de Serviciul Criminalistic al IPJ Dolj a rezultat că semnăturile de la rubrica „primar” de pe înscrisurile care au stat la baza HCL 209 nu au fost executate de Vâlcov ci falsificate prin imitaţie liberă de o singură persoană. În prealabil arată procurorii în rechizitoriu, imitatorul a exersat de mai multe ori semnătura primarului.

Dar raportul criminalistic asupra semnăturii lui Vâlcov a mai scos la iveală o bombă: nici semnătura lui Vâlcov de pe cererile de eliberare a paşapoartelor nu este identică cu cea prelevată în acest dosar de la inculpat: „În ceea ce priveşte semnăturile de pe cererile de eliberare a paşapoartelor, s-a concluzionat că prezintă o structură grafică diferită faţă de cele depuse de inculpat pe procesul verbal de prelevare de probe de scris, dar şi o execuţie lentă, tremurată, firul grafic fiind chiar repasat şi tremurat, existând dubii asupra provenienţei acestuia„.

Potrivit unui răspuns oficial al Parchetului Slatina, în dosarul celor cinci documente emise pe numele inculpatului pe parcursul a doi ani de zile, procurorii nu au finalizat cercetările.

Urmare solicitării dumneavoastră, înregistrată la unitatea noastră de parchet sub nr. 3/IP/2018, în care ne solicitati să vă comunicăm informații privind finalizarea cercetărilor în dosarul privind  emiterea a cinci paşapoarte în favoarea numitului Vâlcov Darius Bogdan, vă comunicăm faptul  că cercetările sunt în curs de desfășurare, dosarul nefiind încă finalizat″.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!