Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VĂRUL LANGA AMÂNĂ PROCESUL. MASA ȘI DANSUL DUPĂ AUDIERE LA JARIȘTEA!CORONA PENTRU TOATĂ LUMEA, SE ȘTIE!

19. martie. 2018

Vărul lui Darius Vâlcov, Langa Bogdan Grațian vine să spulbere bârfa potrivit căreia între cei doi s-au stricat ploile așa cum s-a întâmplat între Vâlcov și marea majoritate a foștilor ″colaboratori″. De fapt, fizic nu vine, refuză să se prezinte la prima citare în dosarul de la Tribunalul Dolj, preferă  mandatul de aducere cât timp reușește să obțină  o amânare în proces. E binevenită și chiar dorită având în vedere că mai sunt dar două runde de audieri și urmează pronunțarea pe fond și în acest dosar(n.n. al doilea, în primul pedeapsa este de 8 ani închisoare!).

 Langa s-a dovedit credincios în a urma întocmai instrucțiunile vărului încă dinainte ca DNA să facă public dosarul lui Vâlcov, el fiind printre primii denunțători care s-au prezentat de bunăvoie în fața procurorilor. Se întâmpla în 2015(n.n.după ce Berna și Ramba arătaseră mecanismul șpăgilor încasate prin contractele derulate de CAO), înainte ca Vâlcov să fie citat la DNA, încă director al companiei, a simțit ″nevoia″ să semnaleze anchetatorilor suspiciunile sale rezonabile cu privire la modul în care s-au derulat unele contracte prin instituția pe care o conducea. S-a dovedit a fi un plan eșuat din fașă al celor doi veri pentru că audierile care au urmat și probele adunate la dosar au ridicat mari semne de întrebare însă cu privire la credibilitatea lui Langa și a celor declarate de el:  «Declaraţiile martorului LANGA BOGDAN GRAŢIAN nu pot fi luate în considerare, întrucât, pe de o parte, sunt subiective, având în vedere legătura de rudenie cu inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN, iar pe de altă parte, nu se coroborează în totalitate cu celelalte probe administrate în cauză″, se arată în rechizitoriu. Mai mult nici testul poligraf nu l-a salvat, dimpotrivă, ca și pe Vâlcov, l-a înfundat mai rău.

«În urma examinării martorului LANGA BOGDAN GRAŢIAN cu tehnica poligraf  s-a concluzionat că la întrebările:

a) „L-aţi văzut pe ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ, în cursul anului 2014, în apartamentul din Slatina aparţinând lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN, în momentul în care a numărat o sumă considerabilă de bani, aflată într-o geantă de voiaj?”, la care răspunsul a fost „Nu”;

b) „V-a spus ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ că banii pe care îi avea în geanta de voiaj proveneau de la PĂDURARU SORIN ALEXANDRU?”, la care răspunsul a fost „Nu”

c) „Aţi discutat vreodată cu VÂLCOV DARIUS BOGDAN despre banii aduşi la ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ de la PĂDURARU SORIN ALEXANDRU?”, la care răspunsul a fost „Nu”, răspunsurile martorului au provocat modificări specifice comportamentului simulat.»

Însă nici poligraful nu l-a determinat pe văru′ să-și schimbe discursul. L-a păstrat și la Tribunalul Olt când nu și-a adus aminte că Șușală venea cu banii în apartamentul din V23 unde locuia, nici că îi lăsa în această locuință diverse sume să i le transmită el însuși vărului, ci doar că Șușală mai ducea hainele la spălătorie din când în când. Spectacol a făcut și la ICCJ în dosarul în care deja s-a dat o condamnare pe fond: ″Există o modă în Slatina, dacă Darius Vâlcov bea o sticlă de Corona, toată lumea bea Corona, dacă Darius Vâlcov și-a luat un tablou, toată lumea și-a luat tablouri″. Așadar nici la Tribunalul Dolj așteptări rea mari nu sunt de la Langa. Poate doar din partea vărului, să păstreze linia. Și dacă Langa rămâne fidel, masa și dansul vor avea loc sâmbătă(n.n. 14 aprilie,la trei zile după proces) într-o locație deosebită cum îi șade bine unui văr de-al consilierului primului ministru. Că doar nu-i de ici de colo să îți botezi nepotul la Jariștea. Cu nașu′ e mai complicat, având în vedere că la primul botez a fost Ramba. Azi ambii frați sunt denunțători…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!