Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

TRIBUNALUL OLT, DECIZIE ÎN DOSARUL SECRETARULUI CONSILIULUI JUDEȚEAN OLT

04. februarie. 2018

Judecătorii Tribunalului Olt,  pe rolul căruia se află dosarul în care alături de  fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel este judecat și secretarul(n.n.suspendat) al Consiliului Județean Olt, s-au pronunțat zilele trecute pe cererile și excepțiile invocate de inculpați pe camera preliminară.

Astfel  instanța a respins  cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii POPA FLOREA FLORICA, S.C. ACRONIC SERV S.R.L., NECULĂIŢĂ ELENA, DUMITRESCU (fostă Duică) MIHAELA CLAUDIA, COŞOVEANU MARIANA, POPA PAUL, BENGHE MARIANA, GUŢĂ MARIA, STROE DANIELA, STROE FLORINEL, IONESCU ALEXANDRU, OLARU NATALIA, BULETEANU GABRIEL. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 32/P/2015, din data de 17.07.2017 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova privind pe inculpaţi , a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și dispune începerea judecăţii cauzei.

Reamintim că în acest dosar Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal, a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (1.011 acte materiale), alături de mai mulți angajați ai Primăriei Caracal și reprezentanți ai unor societăți comerciale. În total, 24 de persoane au fost trimise în judecată în acest dosar, prejudiciu estimat fiind de 5 milioane de lei. Secretarul general al județului Olt(n.n. suspendare urmare a trimiterii dosarului în instanță), Gabriel Buleteanu,  având funcţia de şef al Serviciului Juridic – Contencios din cadrul Primăriei Caracal la data faptei, este judecat azi pentru pentru abuz în serviciu.

Decizia Tribunalului Olt privind începerea judecății pe fond nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!