Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

TREI CU GHINION PENTRU PRIMARUL DE LA IZVOARELE: PROCURORII CER AREST PREVENTIV! JUDECĂTORII L-AU PLASAT SUB CONTROL JUDICIAR!

14. iulie. 2017

Update: Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus plasarea primarului de la Izvoarele sub control judiciar, respingând propunerea procurorului PJ Slatina de arestare preventivă.

Al treilea dosar penal pentru abuz în serviciu i-a adus reţinerea pentru 24 de ore primarului comunei Izvoarele, Constantin Florian, acesta petrecându-şi noaptea de joi spre vineri în arestul IPJ Olt. Astăzi el va fi prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Slatina, procurorii cerând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au dispus continuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 iulie 2017, a suspectului CONSTANTIN FLORIAN, la data faptelor primar al com. Izvoarele, jud. Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj,  ultraj,  purtare abuzivă,  şi instigare la abuz în serviciu.
Din ordonanţele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia: „Începând cu luna octombrie 2016, numitul Constantin Florian a început să o ameninţe pe numita Zorlescu Mihaela-Aurelia, secretar al unităţii administrativ teritoriale Izvoarele, pentru a o determina pe aceasta să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, care nu respectau dispoziţiile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 923/2014. Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat, atât prin efectuarea de ameninţări directe, cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situaţia în care persoana vătămată nu-şi punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, ameninţări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât şi prin întocmirea de referate având ca scop declanşarea unor pretinse acţiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată.
Suspectului Constantin Florian i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 14 iulie 2017 Judecătoriei Slatina, cu propunere de arestare preventivă.
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!