Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DUPĂ MISS POPA, VÂLCOV UNGE ÎN FUNCŢIE CHEIE UN MISTER: LEONID MOISIU- PENTRU SECURITATE „SERGIU”!

13. iulie. 2017

Oltul Puternic primeşte o nouă palmă. Nu de la forţe oculte necunoscute ci de la acelaşi inculpat judecat pentru fapte de corupţie, Vâlcov Darius Bogdan. După ce luna trecută a instalat-o în funcţie pe miss Popa, administratorul Galeriei Raphael, azi un mister şi-a primit recompensa. Leonid Moisiu a fost numit preşedinte ANFP cu rang de secretar de stat. Deja fostul director general al Direcţiei de Management din cadrul Primăriei Slatina, a mai fost instalat în trecut de acelaşi şef şi în alte funcţii importante.

În octombrie 2009 a fost numit prefect al judeţului Olt de către ministrul Economiei de la acea vreme, Adriean Videanu, înlocuindu-l pe Daniel Şarpe. În 2012 a fost demis de Ponta. Acelasi Moisiu s-a numărat printre cei care au semnat angajamente şi au dat informări fostei Securităţi. Potrivit CNSAS, Moisiu a fost recrutat de fosta Securitate pe vremea când era militar în termen, numele conspirativ fiind „Ştefănescu”. Ulterior, în acelaşi an, fiind student în anul I la ASE a fost reînregistrat în scopul „realizării supravegherii informative în rândul studenţilor români şi străini”. Pe 12 noiembrie 1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ „Sergiu”, iar doi ani mai târziu, în octombrie 1986, a fost abandonat din reţea.
Potrivit legii, calitatea de colaborator al Securităţii nu poate fi reţinută decât în privinţa persoanelor care au furnizat informaţii prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. Cum informaţiile furnizate de Moisiu nu au vizat aceste aspecte, acesta nu a fost calificat drept colaborator al fostei securităţi.
În 2011, Leonid Moisiu s-a numărat, ca şi șeful Vâlcov,  printre beneficiarii controversatelor avansări ale rezerviştilor din MapN efectuate de Gabriel Oprea – de la gradul de sublocotenent a „sărit” direct la cel de maior.

Pentru toate acestea dar mai ales pentru buna subordonare(n.n. colaborarea în dosarele instrumentate de procurori rămâne să o vedem în perioada următoare), azi a fost numit preşedinte al ANFP  chiar de acelaşi ministru al Dezvoltării şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh, care a semnat decizia de eliberare din funcţie a unui alt secretar de stat de la Olt, Rotea Cătălin. Asta înseamnă să te autointitulezi Oltul Puternic dar puterea să o deţină cel mai creier din PSD!

PS. Cu siguranţă a fost doar o coincidenţă  prezenţa în urmă cu ceva timp, mai exact pe 20 iunie, pe înserate bineînţeles, a auto cu care se deplasează Vâlcov chiar în zona unde locuieşte noul secretar proaspăt numit…

Print

One thought on “DUPĂ MISS POPA, VÂLCOV UNGE ÎN FUNCŢIE CHEIE UN MISTER: LEONID MOISIU- PENTRU SECURITATE „SERGIU”!

  1. Nu aveti dreptate ! Valcov nu a fost acasa la Sergiu pentru a sta de vorba cu el, ci pentru a sta de vorba cu persoana care semna pentru Valcov. Stim noi cine este !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!