Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRONUNȚARE: PREȘEDINTELE CJ OLT ACHITAT PENTRU UCIDERE DIN CULPA!

05. iulie. 2017

Procesul în care președintele Consiliului Județean Olt este judecat pentru ucidere din culpa a ajuns la final.

Pronuntarea a venit miercuri, Marius Oprescu a fost ACHITAT! Înstanţa a dispus totodată  respingerea acţiunii civilă exercitată de reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina în numele persoanei vătămate minorul Mihai Florin, ca neîntemeiată, a acţiunii civile formulată de persoana vătămată Mihai Conea ca inadmisibilă precum şi  acţiunea civilă formulată de SJU Slatina.

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (5) raportat la art. 16 alin. (1) lit. b), teza a II-a, C. proc. pen. achită pe inculpatul Oprescu Marius, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa prev. de art. 192 alin. 1, alin. 2 Cod Penal, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod Penal. In baza art. 25 si 397 C.p.p. respinge actiunea civila exercitata de reprezentantul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina in numele persoanei vatamate minore Mihai Florin, ca neintemeiata. Respinge actiunea civila formulata de persoana vatamata Mihai Conea ca inadmisibila. Respinge actiunea civila formulata de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ca neîntemeiată. Ia act ca persoana vatamata Mihai Zaharina a renuntat la pretentiile civile fata de inculpatul Oprescu Marius. Ia act ca persoanele vatamate Mihai Gheorghe, Mihai Dumitru Mitica si Mihai Timisoara nu s-au constituit parti civile in procesul penal. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Onorariul aparatorului din oficiu, av. Gealapu Gherghina-delegatie pentru asistenta judiciara obligatorie nr. 460/2015) in cuantum de 195 lei, ramane in sarcina statului. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.07.2017. 

Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă. “Mă aştept la un apel pentru că întotdeauna sunt două părţi, acuzarea şi apărarea, si în justiţie nu există meci nul, cine pierde trebuie să exercite calea de atac”, potrivit avocatului Radu Ţuluca.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!