Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SĂ TRĂIASCĂ APARATU’ ! MOŢ ŞTIE DOAR SĂ CITEASCĂ BUGETUL!

30. martie. 2017

Misiune dificilă pentru primarul Slatinei: bugetul pe 2017. Nu să-l creioneze(… are cine) ci să il explice reprezentanților mass media, fiind convins că  din şedința CL Slatina (în care a fost supus la vot) nu vor pricepe mare lucru. Zice primarul… Nu pentru că ar  „suspiciuni rezonabile” cu privire la capacitatea acestora de înțelegere ci pentru că a simțit pe propria-i piele cum e să îți dea… eroare la buget. Noroc chior cu aparatu’ care nu doar că n-a făcut misiunea imposibilă dar l-a luminat şi pe edil. Aparatu’ (n.n. bineînțeles cel de specialitate nu de partid, să nu lăsăm loc de… interpretări) l-a scos din ceață şi mai ales hârtiile pe care administratorul Cismaru i le-a adus pe fugă chiar inainte cu cinci minute de conferință.

Şi-a dat edilul citire: sume alocate pe fiecare capitol, nume străzi ce urmează a fi reabilitate (contracte vechi), pentru altele noi deocamdată doar studii de fezabilitate, blocuri pentru reabilitare, buget pentru aparatul propriu și direcțiile din subordine şi nu în ultimul rând pentru învățământ. Cu privire la acest ultim domeniu Moţ şi-a păstrat îndemnul pentru elevi, acelaşi care a devenit „vedeta” campaniei sale electorale, doar puţin mai nuanţat acum: „Am alocat în acest an bani pentru învăţământ aşa cum am promis în campanie. Şi repet şi acum: «Copiilor, puneţi mâna pe carte, eu vă dau bani, eu vă creez condiţii, voi puneţi mâna pe carte!»„. Total de acord, mâna pe carte, doar cu o mică precizare: nu Moţ Emil Constantin vă dă bani şi vă creeză condiţii din contul personal, ci Primăria Slatina, bugetul local, aparatu′, etc îşi onorează obligaţiile.

Dacă sumele nu i-au creat probleme edilului, fiind corect notate pe hârtiile cărora le-a dat citire, greul a venit la categoria explicaţii. „Clubul Nautic Slatina e frumos da′ se usucă” şi din acest motiv Moţ vrea s achiziţioneze un sistem de irigaţii. Să fie loc şi cu verdeaţă pe lângă apă şi nisip, dar oare acest sistem nu intra în sarcina constructorului care a realizat proiectul? Întrebăm, nu ştim noi, da e tragic că nci primarul nu are habar: „Nu ştiu dacă trebuia să existe şi un sistem de irigaţii. Nu m-am interesat, nu am văzut proiectul, nu l-am făcut eu. Eu am văzut că nu e şi d′aia. Ce? Asta e viziunea mea„. Asta-i viziunea, aceasta a fost explicaţia. Nu verificăm dacă putem trage la răspundere constructorul care a încasat, achiziţionăm pe principiul de mai sus, din buget că are balta peşte, nu din cont personal de economii.  Şi tot din viziunea de primar întră  în reabilitare şi Esplanada deşi recepţia lucrărilor s-a făcut, după lupte seculare, abia anul trecut. Îndrăzneşte să crezi! Slatina, anul de graţie 2017 în care continuăm să construim parc în locul ştrandului din Progresu(n.n. chestiune de viziune din nou) parc şi pe terenul fostei unităţi militare şi pe unde s-o mai găsi vreun loc. E păcat să nu aibă în administrare societatea condusă de prietenul Dumi cât mai mult spaţiu verde de… administrat!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!