Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BĂLĂŞESCU A „TURNAT” ŞI EL LA DNA! DIN ANTICAMERA LUI VÂLCOV…

20. martie. 2017

Era aproape imposibil ca printre denunțătorii din dosarele de corupție ce vizează fosta administrație locală să nu îl regăsim şi pe Dan Bălăşescu. Este inculpat în dosarul penal nr. 701/P/2012 redeschis de Tribunalul Bucureşti dar să nu gândească cineva că fostul vice de la Primăria Slatina  a ratat ocazia să mărească grupul denunțătorilor care odată ajunşi în fața procurorilor scriu despre toate şi toți, bineînțeles cu precizarea insistentă că „ei au fost doar biete victime”. Victime se dau acum, pe cai mari erau. Dar, revenind la calitatea de martor denunțător a lui Bălăşescu, dacă despre  „ăia mari” n-a putut scrie prea multe (n.n. oare l-a împiedicat faptul că a fost parte?!), bună si o secretară de înfundat. Mai ales că nu e vorba de una oarecare ci de cea care presta în anticamera primarului. A găsit Dan Bălăşescu persoana care ar fi falsificat semnătura de pe înscrisuri. Vâlcov a negat că i-ar aparţine iar procurorii arată în rechizitoriu (n.n. dosar teren) că ” a fost falsifcată prin imitaţie liberă, în urma unor exerciţi prealabilă de o singură persoană„.

Doar Dan Bălăşescu a indicat exact cine a fi „imitatorul”: secretara Lorena, audiată şi ea în dosarul judecătoarei Marinescu, pusă sub urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

„Doar martorul Bălăşescu Ion Dan, viceprimar al municiiului Slatina în cursul anului 2011, a declarat că persoana care executa cu uşurinţă semnătura primarului era secretara acestuia, Nicola Gina Lorena”(rechizitoriu)

Pe ce s-a bazat Bălăşescu atunci când a înfundat-o pe secretara din anticamera lui Vâlcov? Aşa cum spuneam mai sus pe ceea ce a văzut graţie poziţiei de care s-a bucurat ani de zile(n.n.membru de bază al grupului), pe Lorena imitând în faţa sa semnătura lui Vâlcov pe un document ce emana de la PDL. Mai mult, fostul viceprimar spune că el a fost cel pe care „l-a îndrumat” Vâlcov să-i ceară secretarei să semneze în locul său documentul în cauză.  Pe parcursul cercetărilor efectuate în dosar, declaraţia lui Bălăşescu a rămas singulară, nici o altă persoană din cele audiate neconfirmând spusele sale. Procurorii DNA Craiova au dispus clasarea cauzei cu privire la Nicola Gina Lorena. Cât despre faptul că pe referatul de specialitate care a stat la baza proiectului de hotărâre privind terenul ajuns în proprietatea fostului preşedinte al Tribunalului Olt, şi alte două adrese pe care la rubrica „primar” şi respectiv „viceprimar Ana Anghel” apare semnătura lui Bălăşescu, acesta nu-şi aminteşte nimic: „nu reţin împrejurările concrete în care mi s-a cerut să semnez aceste înscrisuri în locul persoanelor responsabile. Nu imi amintesc nimic legat de şedinţa Consiliului Local Slatina din data de 14.09.2011„. Doar secretara din anticameră i-a rămas limpede în minte lui Bălăşescu, restul s-au şters. Şi iată aşa apare o nouă „victimă” care n-a făcut  nimic ci a „votat proiectul promovat de Darius Vâlcov Bogdan în necunoştinţă de cauză, dar având încredere în primarul municipiului Slatina„.

P.S. Rămâne de văzut ce îşi aminteşte şi ce nu fostul vice şi în dosarul în care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale împotriva sa. 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!