Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

TRANSPARENŢĂ ZERO LA CJ OLT ŞI UN PREJUDICIU DE 2 MILIARDE LEI!

12. februarie. 2017

Abaterile financiar contabile constatate de auditorii Camerei de Conturi Olt la Consiliul Judeţean Olt sub conducerea actualului senator Stănescu Paul, au fost estimate la aproape 180 miliarde lei (17.965 mii lei), aflându-se în prezent în stare de valorificare.

Din totalul prejudiciului, 193 mii lei sunt din activitatea proprie a CJ Ot, şa diferenţă „contribuind Spitalul Judeţean Slatina şi cl de la Schitu. Am putea spune că Iancu(n.n. fost manager, azi deputat)”l-a făcut” pe Iordache, la  Spitalul de psihiatrie cronici Schitu Greci prejudiciul constatat fiind de 20 mii lei. Potrivit raportului de control, au fost efectuate de plăți nelegale reprezentând contravaloare categorii de lucrări înscrise în situaţiile de plată şi decontate la obiectivul de investiții „Amenajare spatii cu destinație vestiare în clădirea spații depozitare” în valoare de 12 mii lei, care conform prevederilor contractului de execuție erau în sarcina executantului. La obiectivul de investiții „Lucrări de reabilitare la clădirea Bibliotecii Județene Ion Minulescu” a fost selectată o ofertă care în cadrul propunerii financiare conţine preţuri ale unor materiale care nu sunt bazate pe realitatea din piaţă(n.n. prejudiciu 62 mii lei) şi tot la Bibliotecă au fost plătiți nelegal 11 mii lei reprezentând contravaloarea unor lucrări pentru probe şi încercări  care conform prevederilor contractului de execuție erau în sarcina executantului.

Şi pentru drumurile judeţene a fost plătită nelegal contravaloarea unor lucrări neexecutate sau executate cu alte materiale decât cele înscrise în situațiile de plată în ultima perioadă a celui de-a doilea mandat al lui Stănescu.

Auditul financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale CJ Olt a fost efectuat în perioada 19.09.2016-25.11.2016. Urmare a celor constatate auditorii  Camerei de Conturi Olt nu au formulat măsuri, abaterile constatate aflându-se în stadiu de valorificare.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!