Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DIN CICLUL „CINE NU E CU NOI, E ÎMPOTRIVA NOASTRĂ”: SCHELEŢII DIN DOUĂ DULAPURI- AL LUI JIANU ŞI OPRESCU

02. februarie. 2017
Ordonanţele lui Iordache n-au scos doar sute de mii de oameni în stradă ci şi scheleţii din dulapul unora. A venit, joi la primele ore, anunţul demisiei ministrului Jianu de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, gandită, potrivit propriei declaraţii, încă de marţi după şedinţa de Guvern, dar amânată „sperand că gândul bun sau măcar presiunea străzii ii vor determina pe cei care au greşit conceptual dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara, eroarea
Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!(…)Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!
În finalul postării sale Jianu a lăsat şi un post scriptul pentru cei „tentati sa foloseasca gestul meu in scop politic, propagandistic sau de orice alta natura a incita, sa se abtina„. Nu s-au abţinut. N-au putut! Au considerat probabil că dacă acum nu-i dau o palmă lui Jianu pentru că s-a supus ordinelor şi acţiunilor partidului(n.n.cu o mână deloc curată), fie riscă să se trezească şi cu alţi membrii care spun STOP, fie de teamă că şefii de la Bucureşti le vor taxa tăcerea. A ieşit Oprescu şi-a vorbit fix despre scheleţi (n.n. ăia din dulap, de care ar fi auzit că are Jianu): „Demisia sa este suspectă, aş putea spune că am auzit şi eu pe aici, se vorbeşte că ar avea ceva probleme şi probabil i-a fost frică văzând presiunile care sunt. Eu, din câte ştiu, domnul Jianu a avut ceva probleme cu fondurile europene. Să nu cumva să fie o frică a dânsului de scheletele pe care le are în dulap„.
Nu e bine domnu′ Oprescu! Păi ori vorbim de toţi scheleţii ori nu mai facem declaraţii. De scheleţii lui Jianu se vorbeşte pe surse deocamdată în vreme ce despre cei din dulapul propriu se ştie sigur. Oficial, cu rechizitoriu, unul prin care „s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Oprescu Marius pentru ucidere din culpă”, dosar în care s-a consumat marţi un nou termen (n.n. fix în ziua în care s-au publicat OUG-urile) şi în care încearcă să aducă alte probe care probabil să-i aducă achitarea sau… nu(n.n. a murit mortul, a murit şi calu′ dar se completează de zor probatoriul...)! Mai are unul, tot prin rechizitoriu, disjuns, în care „se continuă cercetarea penală privind pe inculpatul Oprescu Marius pentru două infracţiuni” şi un altul în care s-a redeschis UP pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Cam nasoală faza pe…”scheleţii din dulap”.
Cât despre demisia lui Jianu, presupunând că declaraţia baronului de la Olt ar fi reală şi nu o încercare de a arunca cu noroi într-un soldat al partidului care s-a dovedit că nu e disciplinat, nu este deloc una suspectă. Ba dimpotrivă, un ministru cu „scheleţi în dulap” nu are ce căuta în fruntea unui minister, indiferent cum se numeşte guvernul. La constituirea Guvernului Grindeanu, OLTUL PUTERNIC a defilat cu cei doi minişti- Iordache şi Jianu. I-a asumat pe amândoi în egală măsură, nu i-a contestat, ba dimpotrivă au notat-o şi consemnat-o în presa de casă ca pe un real succes, o recunoaştere a meritelor organizaţiei de la Olt de către liderii de la Bucureşti. De ce oare Oprescu Marius, aşa bun cunoscător al scheleţilor din dulapul lui şi al lui Jianu nu a tras un semnal de alarmă la numirea acestuia din urmă în guvern?
P.S. Ne angajăm public să consemnăm răspunsul baronului în regim de breaking news. De va fi să vină…
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!