Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DE LA OLT LA GORJ, GRUP PRIMACONS SRL, CAMPIOANĂ LA CONTRACTE. ACELAŞI ŞEF AL SRI, MARIUS VOINEA!

15. decembrie. 2016

Expert Forum a publicat radiografia contractelor şi plăţilor făcute, în ultimii 3 ani, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală  – coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Grup Primacons este prezentată  ca a doua firmă abonată la contracte cu statul  şi nu în Olt cum mulţi se aşteptau ci în Gorj, fix judeţul în care a plecat de la Olt, ca şef al SRI, acelaşi Marius Voinea.

Societatea  controlată de Bălţoi (n.n. în 2009 figura în Top 500 Forbes)care numai într-un an a beneficiat de la CJ Olt de un număr de 4 contracte în valoare totală de 18.233.528  lei , 60% din bugetul judeţului, are în palmares contracte în valoare de 70 milioane de euro, ocupând locul II la contracte din PNDL, , în Gorj. Cum la Olt societatea s-a bucurat din plin de contracte, în ultimii ani a început să fie mult mai prezentă în Gorj, în ultimii doi ani. Coincidenţă sau nu, cam atât timp s-a scurs şi de la instalarea lui  Voinea ca şi comandant al SRI local, însă cei de la Expert Forum  vorbesc despre omul de afaceri ca fiind un apropiat de Ion Călinoiu, președinte al CJ Gorj (PSD) și de Laurențiu Ciurel, fost director general al CEO.

Ce a în comun Voinea şi Bălţoi? Binecunoscuta  Kolistar 77 SRL, societatea care   se năştea din cenuşă,în 2008, la Slatina, firma KOLISTAR 77 SRL avându-I ca actionari pe Adriana Baltoi, fiica omului de afaceri Octavian Bălţoi de la firma GRUP PRIMACONS si Radu Voinea, fiul sefului SRI Olt, Marius Voinea. Ca un scurt istric, toate vânzarile firmei KOLISTAR 77 SRL au avut ca partener exclusiv pe SC GRUP PRIMACONS, din 2008 si pâna în 2011. Având ca obiect de activitate principal ,,constructii civile rezidentiale si nerezidentiale” SC KOLISTAR 77 SRL a avut în 2008 o cifra de afaceri de 8.403 lei, ca livrare catre SC GRUP PRIMACONS SRL. În anul 2009 cifra de afaceri a fost de 86.528 lei constând în doua livrari(21.126 lei+65.403 lei) catre aceeasi SC GRUP PRIMACONS SRL. În anul 2010, aceasta a fost de 125.000 lei constând într-o singura livrare tot catre SC GRUP PRIMACONS SRL iar în 2011 cifra de afaceri a fost de 197.548 lei.  Nici administraţia Vâlcov nu i-a fost „străină” fostului şef al SRI Olt(n.n. azi Gorj),SC Kolistar SRL fiind beneficiara a contractului de vanzare – cumparare a suprafetei de 33.706,23 m.p. de la Primaria Slatina, la pretul de 2,16 euro/m.p. si cu posibilitatea achitarii contravalorii in 3 ani, pe acest teren urmand a fi infiintata o baza sportiva (sala de sport, teren de fotbal, teren de tenis de camp, piscina, vestiare).

Într-adevăr, încurcate sunt căile domnului Voinea. Dar şi palmaresul societăţii controlată de omul de afaceri Octavian Bălţoi. Asta înseamnă să fi partener cu şeful SRI!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!