Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

 MARTOR ÎN DOSARUL LUI VÂLCOV, GHEORGHE BUICĂ- FOST DIRECTOR CAO , S- A SPÂNZURAT!

06. decembrie. 2016

Gheorghe Buică, fost director al Companiei de Apă Olt, a fost găsit fără suflare marţi dimineaţa.  În vârstă de 60 de ani acesta s-a spânzurat într-o anexă a unei hale de producţie, pe care o construia pe un teren din comuna Slătioara. Echipajele sosite la faţa locului au constatat decesul, considerând că nu mai e cazul să iniţieze manevrele de resuscitare, estimându-se estimat că decesul survenise în urmă cu  două ore.

O veste şoc, o moarte care ridică însă multe semne de întrebare. E cert, motivul care l-a determinat să recurgă la un astfel de gest necugetat îl deţine doar el, însă apropiaţii vorbesc astăzi despre o stare de depresie cu care se confrunta Gheorghe Buică în ultima perioadă. Iar neliniştea pare să aibă legătură cu scandalul de corupţie în care a fost implicată societatea pe care a condus-o, numele său fiind invocat în referatele procurorilor DNA. Mai mult, la începutul lunii noiembrie, alături de alţi salariaţi ai CAO, Buică a fost audiat ca martor la ICCJ. Surse din anturajul acestuia spun însă că a fost citat în câteva rânduri şi de procurorii anticorupţie în dosarele disjunse.

Este vorba despre şpaga pe care Vâlcov a primit-o de la Berna în schimbul obţinerii contractului “Extinderea şi Reabilitarea Sistemelor de alimentare cu Apă şi Canalizare în municipiul Slatina”, în valoare totală de 70 milioane de euro.

Anul 2009, Buică director general al CAO,  BERNA THEODOR îl contactează pe VÂLCOV BOGDAN DARIUS, la acel moment primar al municipiului Slatina, şi îi propune   să îi dea 20% în schimbul obţinerii contractului “Extinderea şi Reabilitarea Sistemelor de alimentare cu Apă şi Canalizare în municipiul Slatina”, în valoare totală de 70 milioane de euro. În urma participării la trei licitaţii S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. a fost declarată câştigătoare, iar în perioada soluţionării contestaţiilor,  BERNA s-a întâlnit cu VÂLCOV l-a sediul societăţii, care l-a asigurat pe omul de afaceri că nu există motive de îngrijorare în legătură cu admiterea contestaţiilor. Mai 2010, încă la conducerea companiei,  traficul de infuenţă nu doar că fusese exercitat dar a şi dat roade: contestaţiile ,,rezolvate”  cele trei contracte cu Compania de Apă Olt (n.n.contracte materializate la datele de 13.05.2010, în valoare de 28 milioane de lei, 30.07.2010 în valoare de 44 milioane lei şi 04.08.2010, în valoare de 23 milioane de lei) atribuite către S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L.

De-a lungul timpului Buică a negat orice implicare în dosarul de corupţie al lui Vâlcov: „Licitațiile au fost căștigate de firme din Germania. Nu știu. Nu știu. Eu nu am intervenit în niciun fel, înţelegeţi? Nu, nu… nu cred aşa ceva! În niciun caz, nu am cunoştintă de lucrul acesta!”

În octombrie 2010, devenit incomod pentru că a refuzat să vireze către ACETI suma de două miliarde lei vechi, contravaloarea unor lucrări pe care de fapt le executase CAO în Slatina(n.n.pe străzile SF. Nicolae, Fundătura Oltului şi Zăvoiului), Gheorghe Buică a fost înlăturat de la CAO de acelaşi Darius Vâlcov, în locul acestuia instalându-l pe prietenul său Bogdan Nicolae Vlad.

Print

One thought on “ MARTOR ÎN DOSARUL LUI VÂLCOV, GHEORGHE BUICĂ- FOST DIRECTOR CAO , S- A SPÂNZURAT!

  1. sper sa il aiba pe contiinta pe acest om , acest Vilcov, este al doilea om care moare in timpul proceselor sale, si care au fost implicat, poate indirect, in toata nebunia asta a lui Vilcov. este incredibil cum a putut sa distruga familii intregi din cauza lacomiei lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!