Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DE LA STĂNESCU LA OPRESCU, SPONSORUL FC OLT, SC MATRA SCORNICEŞTI, CONTINUĂ CONTRACTUL DE FUNIZARE A FRUCTELOR ÎN ŞCOLI!

26. iulie. 2016

Vor fi iarăşi ce au fost, şi mai mult decât atâta! Baroni şi firme de casă!

matra-S-au schimbat baroni, nu şi năravu′. Şi, cu atât mai mult, nici firmele de casă. Stau lipite de bugetul judeţului indiferent de ordonatorul de credite. Că a fost Stănescu, că azi e Oprescu, Matra are în continuare… mere. Pentru toate şcolile din judeţ, de toţi banii plătiţi pe cantitate şi nu pe calitate(n.n. nu doar o dată s-a întâmplat să existe nemulţumiri cu privire la calitatea roduelor, semnalate atât de părinţi cât şi de dascăli).

La începutul acestei luni SC Matra SRL Scorniceşti a primit undă verde că continue distribuţia frucelor î baza contractului „Furnizarea si distributia fructelor (merelor) pentru elevii din învatamântul primar (clasa pregatitoare si clasele I-IV) si gimnazial (clasele V-VIII) de stat si privat, din judetul Olt” a fost câştigat de  . Valoarea contractului este de  4 181 760 RON pentru 48 de luni, cel mai mic preţ oferit se arată în anunţul de atribuire.  Societatea este de patru ani de zile şi furnizorul de produse lactate şi de panificaţie pentru programul lapte şi corn derulat tot Consiliul Judeţean Olt, conform unui acord cadru şi contracte subsecvente de aproximativ 8.8 milioane RO anual. Asupra legalităţii atribuirii acestor contract, pe care, ca în multe alte cazuri, le-am semnalat, ,,au omis” să se pronunţe până în prezent auditorii de la Camera de Conturi Olt. Au descins în schimb, în aprilie anul trecut, inspectorii ANAF-ANTIFRAUDĂ la societatea administrată de Ionescu Petrache Lucian(pentru cunoscuţi… Lucică Nas) vizate fiind mai multe tranzacţii cu Primăria Constaţa pentru furnizare produse alimentare în sumă de 3.347.437 RON şi 1.780.710 RON fără TVA în anul 2008 şi 4.849.750 RON fără TVA în aul 2009.

Cât priveşte deschiderea noului baron de Olt faţă de firma lui Lucică Nas nu trebuie scăpat din vedere un amănunt pe care îl cunosc şi procurorii, apare în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată pentru delapidare finul lui Oprescu, directorul economic de la Spitalul Schitu, Ionuţ Ivan, l-au confirmat şi salariaţii CJ Olt: SC MATRA SRL  a fost sponsor de bază al FC Olt Slatina.

„În susţinerea tezei probatorii cu privire la faptul  că Ivan Ionuţ şi-a însuşit sumele de bani menţionate este şi declaraţia martorului Achimescu Cristina care este angajată a CJ Olt şi a avut ca atribuţii de serviciu verificarea documentelor justificative prezentate de ACS FC OLT Slatina ca urmare a tranşelor de bani primite de la CJ Olt. Astfel martora precizează că a apreciat ca fiind document justificativ  entru cheltuirea sumelor de bani avizele de expediţie eliberate de SC Matra SRL în favoarea Asociaţiei FC Olt , fără să ştie că SC Matra SRL a livrat mărfuri către ACS FC Olt Slatina în baza unui contract de sponsorizare. „(rechizitoriu PJS)

Aşadar, calitatatea de sponsor al echipei FC Olt recomandă societatea Matra atât pentru corn şi lapte dar mai ales pentru mere şi nu neapărat graşie „celui mai mic preţ ofert”. Semnază Oprescu, preţul îl plătesc locuitrii judeţului.

MERGEM MAI DEPARTE, NU-I AŞA?!

AMC

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!