Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CUM ŞI-A TRAS INCULPATUL IVAN, FINUL LUI OPRESCU, DREPTUL DE ŞMECHER DIN BANII DE LA CJ OLT ŞI PRIMĂRIA SLATINA. ANGAJAT AL CJ OLT CONFIRMĂ! 

15. iunie. 2016

13453867_1118635904874508_958227846_nLa începutul acestei luni procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au dispus trimiterea în judecată, în stare de reţinere, a inculpatului Ivan Cătălin-Ionuţ pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. Pe 3 iunie, finul lui Oprescu, cel care pe toată perioada campaniei l-a ajutat e Emil Moţ să împartă garoafe şi carduri slătinenilor, a fost reţinut 24 de ore în arestul IPJ Olt. Procurorii au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile însă judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus judecarea inculpatului Ivan sub control judiciar. Totodată a fost instituit sechestru asupra unui teren pe care finul lui Oprescu îl deţine în Slatina.

Potrivit procurorilor, inculpatul Ivan Cătălin-Ionuţ, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Club Sportiv F.C. Olt Slatina a semnat în calitate de membru fondator al Asociaţiei Club SportivF.C. Olt Slatina statutul şi actul constitutiv conţinând menţiunea că cenzor al asociaţiei este expertul contabil Cernat Anca, menţiune necorespunzătoare adevărului. Audiată în dosar în calitate de martor, expertul contabil „a declarat că  nu are cunoştinţă denumirea sa în calitate de cenzor la Asociaţia FC Olt şi că nu a fost contactată de nici unul dintre cei trei membri fondatori, specificând că nu are cunoştinţă cum au ajuns documentele sale de identitate şi cele profesionale să fie folosite la dobândirea de personalitate juridică de către această asociaţie”(Rechizitoriu).

În sarcina inculpatului s-a mai reţinut că în cursul anilor 2013-2015, când atât CJ Olt condus de Paul Stănescu dar şi Primăria Slatina cu primar Prina Minel Florin au alocat zeci de miliarde către asociaţie, Ivan şi-a tras dreptul de şmecher, fiind înregistrate mai multe operaţiuni de retragere de numerar din contul asociaţiei(1.320.290 lei), bani pe care prourorii spun că şi i-a însuşit chiar inculpatul, Ivan fiind singurul împuternicit pentru contul de la bancă.

Dreptul de şmecher tras de finul lui Oprescu este confirmat chiar de funcţionar al CJ Olt:

„În susţinerea tezei probatorii cu privire la faptul  că Ivan Ionuţ şi-a însuşit sumele de bani menţionate este şi declaraţia martorului Achimescu Crisitna care este angajată a CJ Olt şi a avut ca atribuţii de serviciu verificarea documentelor justificative prezentate de ACS FC OLT Slatina ca urmare a tranşelor de bani primite de la CJ Olt. Astfel martora precizează că a apreciat ca fiind document justificativ  entru cheltuirea sumelor de bani avizele de expediţie eliberate de SC Matra SRL în favoarea Asociaţiei FC Olt , fără să ştie că SC Matra SRL a livrat mărfuri către ACS FC Olt Slatina în baza unui contract de sponsorizare. „

Mai mult, acelaşi inculpat Ivan Ionuţ, în aceeaşi perioadă de timp, a încheiat convenţii civile cu jucătorii de fotbal în scopul diminuării cuantumului obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat, şi, ulterior, a beneficiat de rambursare de TVA în cuantum de 126 334 lei.

Cum consemnam chiar din 2013, încă de la naşterea acestei asociaţii în care atât Stănescu dar şi Prina au pompat din banul public zeci de miliarde, situaţia a fost una cusută cu aţă albă.(http://www.concretinolt.ro/actualitate/afacerea-bani-pentru-fotbal-a-intrat-in-linie-dreapta-procurorii-si-beneficiarii/).

Începând de la locaţia unde a fost chemat Cismaru să semneze actele asciaţiei în calitate de membru fondator(n.n. o locaţie plină de… deontologie, ştiu fondatorii, scrie negru pe alb şi în rechizitoriu!!!) până la modul cum s-au încasat şi cheltuit banii de la CJ şi Primăria Slatina, dar mai ales modul cum a putut Ivan să beneficieze de rambursare de TVA  sunt chestiuni pe care le-am prezentat CONCRET, cu documente în tot acest timp şi care iată că azi, după 24 ore de arest, îl trimit pe finul lui Oprescu în judecată.(n.n. şi asupra cărora vom mai reveni!)

P.S. Disjungerile din acest dosar dau fiori multora. MERGEM ÎNAINTE!

Ana Maria Cojocaru

 

Print

One thought on “CUM ŞI-A TRAS INCULPATUL IVAN, FINUL LUI OPRESCU, DREPTUL DE ŞMECHER DIN BANII DE LA CJ OLT ŞI PRIMĂRIA SLATINA. ANGAJAT AL CJ OLT CONFIRMĂ! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!