Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PROCURORII, MAI CURTAŢI DECÂT CANDIDAŢII!

02. iunie. 2016

Alegeri-2012A curs cu plângeri penale la parchetele locale zilele acestea. Procurorii „s-au căpătuit” în campania electorală cu zeci de  dosare noi.  Contracandidaţii între ei, electoratul martor.

Se termină campania electorală, încep „pregătirile” pentru ziua votului. Politicienii nu şi-au pierdut încrederea. Merg în continuare pe principiul căruia nu cotează cine votează, contează cine numără voturile. Noutatea acestor alegeri, sistemul on-line de scanare a cărților de identitate, vine doar să înlăture votul multiplu şi nu să garanteze corectitudinea scrutinului de dumincă. u mai e vot multiplu dar a crescut văzând cu ochii numărul flotanţilor care au descoperit peste noapte judeţul Olt, 9000 la număr în ultimele luni. Mai mult, ce este în plus(n.n. preşedinţii secţiilor de vot n-ar trebui să uite de condamnările din dosarul Referendum- vezi Piatra Olt) se poate anula. Nu o spunem noi, sunt informaţii culese din târg, acolo unde în această săptămână am dat nas în nas cu trimişi ai PSD Olt. Vrea partidul listă, semnată, cu nume şi prenume dar mai ales cu opţiunea la Primăria Slatina. Pâi… unde e stimabililor votul secret, liberul arbitru al alegătorului?

13285747_1109386922466073_1958460074_nDeloc întâmplător, în această perioadă s-a înregistrat un număr destul de mare de plângeri penale la parchete şi la DNA. Oficial, printr-o adresă înaintată la DNA şi dată publicităţii, chiar candidatul PNL, Marius Bălaşa, sesizează organele abilitate cu privire la unele practici nelegale de constrângere a alegătorilor cum să voteze, de care spune că vor uza social democraţii.

Cu siguranţă ne aşteaptă o duminică interesantă dar şi agitată. Pentru că metehnele vechi sunt greu de uitat. Procurorii par a fi vedetele zilei…

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!