Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PĂDURARU SUB SECHESTRU! 3 IMOBILE PENTRU 216 MII LEI!

25. mai. 2016

13275754_1103730119698420_814948198_nIMG_3989-e1437889388559A vrut să se facă banchet. Să finanţeze prin firma sa Primăria Izvoarele pentru ca primarul să poată achita contravaloare unei lucrări executată chiar de de firma sa. Dar nu i-a ieşit decât să ajungă inculpat. A trecut de la calitatea de denunţător mituitor al fostului ministru PSD Vâlcov, la cea de urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu. În sarcina inculpatului Păduraru Sorin Alexandru  s-a reţinut faptul că, în calitate de reprezentant al părţii creditoare SC CONDOR SRL Slatina, l-a ajutat pe numitul Constantin Florian, în calitate de primar al comunei Izvoarele jud. Olt, să încheie un contract de împrumut cu nerespectarea dispoziţiilor Legii nr. 273/2006, privind finanţele publice locale, care stipulează că împrumuturile unităţilor administrativ teritoriale se efectuează de la băncile comerciale sau de la instituţii de credit, iar  respectiva societate comerciala , nu are un astfel de obiect de activitate.

Procurorii au dispus pe 25 aprilie 2016 punerea sub control judiciar a celui autoproclamat  mogulo constructor bancher .

În urmă cu fix o săptămână Tribunalul Olt a instituit şi măsura asiguratorie a sechestrului, în vederea reparării pagubei până la concurenţa sumei de 216 002,92 lei.

Astfel, trei imobile aparţinând inculpatului Păduraru cu destinaţia „spaţiu comercial” au fost puse sub sechestru.

Prin ordonanţa din data de 18.05.2016, s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului, în vederea reparării pagubei până la concurenţa sumei de 216 002,92 lei asupra a trei bunuri imobile cu destinaţia „spaţiu comercial”, pentru cota parte de ½ din fiecare, aparţinând inculpatului .

Cele două măsuri au fost contestate din nou de Păduraru la Judecătoria Slatina, la termenul de marţi judectorul a decis amânarea cauzei urmare a faptul că dosarul de urmărire penal nu a ajuns la instanţă. Vineri a fost stabilit un nou termen.

În ceea ce priveşte jongleria pe care Păduraru a încercat să o pună la cale alături de complicele său, edilul din Izvoarele, nu este deloc surprinzătoare. Să ne amintim cum în dosarul Vâlcov II, aflat pe rolul Tribunalului Olt, Păduraru a „umflat” în denunţul scris în faţa procurorilor anticorupţie sumele transmise prin Rotea Cătălin, Adi Barbu şi Şuşală către Vâlcov.

«Cu toate că martorul PĂDURARU SORIN ALEXANDRU a susţinut că i-a remis de mai multe ori (în mai multe tranşe) sume de bani lui BARBU ADI FLORINEL pentru a i le înmâna lui PRINA MINEL FLORIN, sume de bani care au totalizat 360.000 lei, din probele administrate în cauză a rezultat că acesta i-a remis martorului BARBU ADI FLORINEL doar suma de 150.000 lei»

C-aşa-i cu mituitorii când devin denunţători. Ajung rapid inculpaţi…

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!