Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CÂND ROTEA E MAI TARE DECÂT DNA-UL! TUPEU SAU EXCES DE PUTERE?

23. mai. 2016

picioare2Morţi pe listele electorale, urna mobilă, vot multiplu sau bani la plic  sunt pe de o parte metode de fraudare a alegerilor deja testate de-a lungul timpului de politicieni iar pe de altă parte sunt prea bine cunoscute de organele abilitate(n.n vezi Dosarul Referendum- Dragnea condamnat la 1 an de puscărie cu suspendare). Aşadar… nu mai sunt la modă!

Anul acesta pare că se poartă „ACŢIUNEA FLOTANTUL”! Un val important de cetăţeni au descoperit peste noapte mai multe comune din judeţul Olt şi s-au arătat dornici de a-şi schimba, temporar domiciliul. Culmea coincidenţei, valul de flotanţi a luat cu asalt Oltul chiar în an electoral.

Pe surse din primăriile comunelor „curtate” de flotanţi, numărul celor care au solicitat vize de reşedinţă atinge chiar ordinul sutelor de persoane.

Oficial datele sunt la secret. Ţinute chiar de Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor! Cel puţin aşa reiese din răspunsul pe care instituţia în cauză l-a transmis urmare a unei solicitări pe care le-am înaintat-o în baza Legii 544. O cerere identică (n.n. ca formă!)cum am transmis nenumărate de-a lungul timpului la diverse instituţii începând cu DNA, MApN şi terminând cu Primăria Slatina sau CJ Olt. Cu nume, prenume, date de contact(n.n. cereri tip!) şi la care am primit răspuns fără obiecţii cu privire la… redactare.  DJEP Olt nu răspunde. De ce? Pentru că nişte unii care uită că sunt temporar pe acele scaune de şefi şi mai mult sunt plătiţi din bani publici, nu au catadicsit să răspundă.

Motivaţia, una demnă de noaptea minţii:

„La cererea dumneavoastră primită pe e-mail-ul instituţiei noastre, vă informăm că nu vă putem furniza datele solicitate deoarece nu se încadrează în prevederile Legii 544⁄2011 privind liberul acces la informaţii de interes public, aceasta nefiind semnată de solicitant în nume propriu.”

Aşa sună răspunsul pe care au fost capabili să-l ofere subordonaţii lui Rotea, cărăuşul de şpagă, pus director la DJEP Olt de Stănescu după ce procurorii l-au reţinut pe Vâlcov iar Dragnea l-a pus pe liber. Sau foştii subordonaţi căci, oficial, Rotea este suspendat în perioada campaniei electorale cât încearcă să-i convingă pe bălşeni să-i dea pe mână bugetul oraşului timp de 4 ani. Răspunsul poartă semnătura lui Marian Cătănoiu- director general şi a şefului serviciu evidenţă- Pompilian Nicolae Martin- om de bază la împărţitul garoafelor şi lipitul afişelor, recompensat de partid cu această funcţie.

Datele solicitate sunt publice, nu am solicitat şi numele flotanţilor ci doar numărul, asta în cazul în care unele ” capete tari” se încăpăţânează să se… pună contra vântului. Să fi transmis Paul Stănescu(n.n. DJEP este în subordinea CJ Olt) transparenţă zero tuturor directorilor din subordine? Sau o situaţie a numărului flotanţilor înregistraţi în ultimele luni la nivelul Judeţului Olt poate strica ploile sau chiar atrage atenţia organelor abilitate?

Flotanţii fideli se contorizează bineînţeles în dreptul primarilor  în funcţie, cei care de altfel sunt avantajaţi de alegerile dintr-un singur tur.  Dacă el îşi rezolvă câteva zeci de flotanţi fideli, cărora li se adaugă susţinătorilor săi din localitate, scrutinul din 5 iunie devine o formalitate. Dacă mai pui la calcul şi faptul că un număr de persoane în plus pot înclina balanţa şi în ceea ce priveşte componenţa consiliului local, cu atât mai uşor poţi traduce refuzul DJEP Olt de a ne furniza informaţiile solicitate.

Dar toate aceste aspecte le cunoaşte cel mai bine Rotea, cum de altfel şi numărul flotanţilor care se vor regăsi în acest an pe listele votanţilor din Olt!

Ana Maria Cojocaru

 

 

Print

One thought on “CÂND ROTEA E MAI TARE DECÂT DNA-UL! TUPEU SAU EXCES DE PUTERE?

  1. Rotea, daca este functionarr public, era obligat sa demisioneze nu sa se suspende din functie pe perioada campaniei electorale. Vezi exemplul Baragan de la Directia Agricola! Dar ce e obligatoriu pentru unii, nu se aplica psd-istilor carausi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!