Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DACĂ VÂLCOV BEA CORONA, VĂRUL LANGA ERA MARTOR LA NUMĂRATUL ŞPĂGII. STĂNESCU-L GARANTEAZĂ LA CAO!

17. mai. 2016

valcov-stanescuCu Vâlcov primar, senator sau ministru, reţinut, arestat sau inculpat, în toate situaţiile şpăgar autodenunţat, Paul Stănescu urmează cu sfinţenie linia trasată de acesta. Pentru că nu-i aşa, există o modă în Slatina, dacă Darius Vâlcov bea o sticlă de Corona, toată lumea bea Corona, dacă Darius Vâlcov și-a luat un tablou, toata lumea și-a luat tablouri, dacă Darius Vâlcov şi-a înfiinţat firme atunci ele au întâietate la contractele pe bani publici, dacă Vâlcov şi-a pus oamenii în funcţii cheie atunci acolo trebuie să rămână!

Toată lumea avea încredere în investițiile lui, aşa cum a declarat în faţa judecătorilor de la ICCJ chiar vărul şpăgarului, Langa Bogdan Graţian, pe care preşedintele CJ Olt îl tolerează în continuare în funcţia de director al CAO în ciuda implicaţiilor sale în acordarea contractelor cu Păduraru şi Berna, cei doi mituitori, arătate de procurorii anticorupţie.

Vărul Langa, cel care continuă şi azi să încaseze şi să tragă sforile, a fost, nu doar o dată martor la număratul şpăgi pe care şoferul Şuşală, după ce a luat-o de la Păduraru a dus-o în apartamentul din V23(n.n. proprietatea lui Vâlcov) în care locuia directorul CAO.

DENUNŢ LUCIAN ŞUŞALĂ(rechizitoriu DNA): La locuinţa lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN şi în prezenţa vărului acestuia LANGA BOGDAN am desfăcut geanta şi am constatat că aceasta conţinea mai multe cupiuri cu bancnote de 50 de lei, 100 de lei şi 200 de lei, sumă pe care am numărat-o şi din câte îmi amintesc se situa între 16 şi 20 miliarde de lei. Acest lucru poate fi confirmat de LANGA BOGDAN, în prezenţa căruia am numărat banii, eu spunându-i acestuia că banii provin de la PĂDURARU, prin intermedierea lui ROTEA CĂTĂLIN. După ce am numărat banii am lăsat geanta în apartament pentru ca VÂLCOV DARIUS BOGDAN să o vadă şi să hotărască ce face cu aceştia.  

Compania de Apă Olt, această societatea care ani de zile a alimentat din bani publici conturile firmelor de casă contra comision de 10-15% , a devenit un adevărat butoi cu pulbere. Însă cel ce se autointitulează preşedintele tuturor oltenilor, Paul Stănescu, refuză ca măcar pe ultimă sută de metri a mandatului să pună interesele cetăţeanului mai presus de cele ale GRUPULUI, deşi procurorii vorbesc despre ″implicării sale în activitatea infracţională a inculpatului VÂLCOV DARIUS BOGDAN”: 

« Declaraţiile martorului LANGA BOGDAN GRAŢIAN, în sensul celor de mai sus, nu pot fi luate în considerare, întrucât, pe de o parte, sunt subiective, având în vedere legătura de rudenie cu inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN, iar pe de altă parte, nu se coroborează în totalitate cu celelalte probe administrate în cauză.

De altfel, declaraţiile martorului LANGA BOGDAN GRAŢIAN trebuie privite şi în contextul în care recunoaşterea de către acesta a prezenţei la momentul în care martorul ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ număra o sumă de bani care provenea de la PĂDURARU SORIN ALEXANDRU, în ipoteza reală a încheierii şi derulării unui contract de lucrări între S.C. CONDOR PĂDURARU S.R.L. şi S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., societate al cărei director general era, ar fi putut duce la concluzia implicării sale în activitatea infracţională a inculpatului VÂLCOV DARIUS BOGDAN. În aceste condiţii este evident că pentru a nu se crea vreo suspiciune în ceea ce priveşte o eventuală implicare a sa în activitatea infracţională a vărului său primar VÂLCOV DARIUS BOGDAN, martorul LANGA BOGDAN GRAŢIAN a susţinut că doar l-a văzut pe ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ când aducea sau lua sume de bani din apartamentul în care locuia efectiv inculpatul, dar că nu cunoştea originea ilicită a acestora şi cu atât mai puţin că proveneau de la PĂDURARU SORIN ALEXANDRU.

 

Cât priveşte sinceritatea vărului, la acest moment martor în dosarul vărului şpăgar, testul poligraf la care l-au supus procurorii i-a dat mari bătăi de cap.

Sinceritatea martorului este îndoielnică pentru că şi în alte situaţii a acceptat să dobândească bunuri imobile (terenuri) în numele său, deşi acestea erau achiziţionate pentru inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN cu sume de bani puse la dispoziţie de acesta, aspecte sesizate prin denunţurile formulate de ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ care se regăsesc descrise în rechizitoriul nr. 378/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

În urma examinării martorului LANGA BOGDAN GRAŢIAN cu tehnica poligraf  s-a concluzionat că la întrebările:

a) „L-aţi văzut pe ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ, în cursul anului 2014, în apartamentul din Slatina aparţinând lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN, în momentul în care a numărat o sumă considerabilă de bani, aflată într-o geantă de voiaj?”, la care răspunsul a fost „Nu”;

b) „V-a spus ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ că banii pe care îi avea în geanta de voiaj proveneau de la PĂDURARU SORIN ALEXANDRU?”, la care răspunsul a fost „Nu”

c) „Aţi discutat vreodată cu VÂLCOV DARIUS BOGDAN despre banii aduşi la ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ de la PĂDURARU SORIN ALEXANDRU?”, la care răspunsul a fost „Nu”, răspunsurile martorului au provocat modificări specifice comportamentului simulat.  

Pentru că Vâlcov nu şi-a încheiat mandatul…

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!