Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DEZBATERE PUBLICĂ: MOȚ EMIL STELIAN CONSTANTIN- PROASTĂ INFORMARE SAU DEZINTERES TOTAL?

14. aprilie. 2016
PRINA,IERI PRIMAR,AZI CONDAMNAT SI INCULPAT PROMITEA "PROIECT PENTRU SLATINA"
PRINA,IERI PRIMAR,AZI CONDAMNAT SI INCULPAT PROMITEA „PROIECT PENTRU SLATINA”
images
MOT, DEPUTAT DE SLATINA DE PATRU ANI,AZI CANDIDAT LA PRIMARIE, PROMITE „CARTIER PENTRU SLATINA”

În urmă cu o lună de zile, când Emil Moţ(n.n. nu ca deputat trimis în Parlament să nu tacă, ci din poziţia de candidat lansat al PSD Olt pentru Primăria Slatina) lansa virtual o dezbatere privind terenul fostei unităţi militare ridicam o întrebare foarte simplă: cum intră Primăria Slatina în posesia acelui teren. Aparent simplă! Pe fond, cel puţin pentru candidatului în cauză, se vede treaba că-i una ce-i dă cu rest. Fără soluţii!

Cum spunea, salutăm dezbaterile, slătinenii sunt receptivi şi cu siguranţă ar aprecia  dacă ar fi consultaţi şi după 5 iunie cu privire la cheltuirea banului public. Dar să nu vorbim vorbe, ci concret cu soluţii, cu răspunsuri la obiect.
Singura certitudine la această dată este că Primăria Slatina nu este PROPRIETARUL terenului ci doar ADMINISTRATOR, iar un individ care cere votul să ajungă primar(n.n. indiferent de numele lui şi partidul care-l susţine) ar trebui să ştie diferenţa dintre cei doi termeni. Nu este imposibil ca MApN să-l cedeze însă pentru asta Primăria Slatina are o obligaţie clară, asumată: să transfere către minister un  număr de 48 locuinţe construite de administraţia locală.  
Lipsa de informare sau poate lipsa de interes real pentru acest proiect l-au făcut pe Moţ să dea cu oiştea-n gard.
Emil Moţ– „Domnul Stancu, daca va referiti la protocolul deja incheiat intre Primaria Slatina si Ministerul Apararii Nationale, prin care administratia locala a intrat in posesia terenului si care prevede ca Primaria Slatina sa construiasca, in schimbul terenului, 48 de locuinte care vor fi date Ministerului, atunci da, aveti dreptate. Deci aici trebuie sa construim minimum 48 de apartamente.”
Total fals, total pe lângă realitatea, doar despre campanie. Moţ ar fi avut nevoie doar de un minut să lectureze obligaţiile pe care Primăria Slatina le-a asumat. Asta dacă dezbaterea n-ar fi fost folosită doar pentru campanie.
 HG 948/2012- art.3  „Consiliul Local al Municipiului Slatina va transfera, potrivit legii, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale un număr de 48 de unităţi locative, împreună cu terenul aferent acestora, construite pe un teren aflat în proprietatea publică a municipiului Slatina”
Aşadar, „teren aflat în proprietatea publică a municipiului Slatina” şi nu „aici”(n.n. terenul unităţii militare) domnule Moţ, încă remunerat ca parlamentar.!
Am întrebat CONCRET unde este acest teren pe care, dacă ar fi să creadă slătinenii în cardul dumneavoastră şi v-ar trimite cu el la primărie, se vor construi cele 48 locuinţe. Cu ce bani şi mai ales când(n.n. primul termen a fost prelungit însă timpul se scurge în defavoarea Slatinei)?
Dar e greu, pe semne că-i este chiar imposibil de răspuns iar de aici, chiar şi din poziţia de primar, sunt şanse reale ca acel teren să revină ai degrabă la MApN decât în proprietatea Slatinei.
E trist că în lipsa unor răspunsuri concrete ceri vot de încredere dar tu oferi doar speranţe deşarte, laşi zeci de oameni să se implice, iar tot ceea ce faci tu este să stochezi propunerile, conştient fiind că după dezbatere on line nu e cu finalitate!
Comunicatul de presă remis ieri de… biroul de presă al deputatului cu mesajul candidatului (n.n. integral îl puteţi lectura în presa de casă!) nu spune nimic. Dimpotrivă, Moţ păstreză aceeaşi linie a campaniei fără suport real, şi acum îşi caută nume. Nu pentru el, are deja, ci pentru noul cartier… o himeră de fapt!
P.S. Primarul Slatinei trebuie sa vina cu soluții pentru problemele urbei. De adunat pet-uri se ocupa firma care a concesionat serviciul de curățenie şi care lunar emite facturi plătite de slătineni din impozite şi taxe!
Print

8 thoughts on “DEZBATERE PUBLICĂ: MOȚ EMIL STELIAN CONSTANTIN- PROASTĂ INFORMARE SAU DEZINTERES TOTAL?

 1. acest emil nu merita dupa parerea mea sa fie primar pt 3 motive

  1. cat a fost si este deputat deolt nu a facut absolut nimic, a fost mutul parlamentului cum s ar zice, mai mult a aparut pe la posturi de televiziune impreuna cu deputatul cu bacul luat la 50 anisori , nea dan ciocan se numeste,unde au fost prezentati numai la rubricile Cancan, unde se facea misto despre activitatea lor parlamentara.
  2.acest candidat este fiul unei asa zise judecatoare si banuiesc ca lansarea sa ca posibil primar a fost impusa de stanescu, oprescu, valcov pt a si asigura o protectie pe la curtea de apel Craiova
  3 este slab pregatit,nu stie sa lege 2 cuvinte, si cred ca mai mult ar face orasul de ras la intruniri ,interviuri etc

 2. Corect! Este prelungirea brațului Mafiei, copilul handicapat al caracatiței mafiote din Olt…..așa spun prietenii lui……..

 3. Nu o fi el cel mai bun, dar dintre toti cei care candideaza este cel mai potrivit. Mot este tanar are timp chiar sa mai invete. Nimeni nu este perfect.

 4. Balasa primar ! Pnl singura solutie ! Presa sa nu mai cerseasca bani ! Gazeta Oltului sa nu mai sune,ca nu avem nevoie !

 5. Campania pentru handicapati: tu decizi,ce vrei sa construim,hai sa facem un cartier. Ceva de genul:nu-i asa ca vrei sa facem un cartier ca si asa asta facem .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!