Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CORONA″ PENTRU TOATĂ LUMEA! ICCJ: ″Dacă Darius Vâlcov bea o sticlă de Corona, toată lumea bea Corona, toată lumea avea încredere în investițiile lui″

15. martie. 2016
Nou termen în dosarul aflat pe rolul ICCJ în care au fost trimiți în judecată pentru fapte de corupție, Vâlcov, Prina, Tomescu și Șușală. Denunțători și martori sunt chemați pe rând la bară să arate circuitul șpăgii în… natură. De la Slatina, la Paris, cash pentru tablouri, contracte plătite din bani publici, șpagă întoarsă la fostul ministru PSD, Vâlcov Darius Bogdan, aflat azi sub control judiciar.
-Darius-Valcov40.000 de euro cash pentru shopping de tablorui de la Paris, de la Vâlcov pentru asistenta care-i făcea mapa, Sandra Langa, fost angajat în Senatul României!
Primul martor audiat azi  a fost Sandra Langa, soția lui Răzvan Lucian Langa- vărul lui Darius Valcov, ″un fel de asistent personal″. Astfel s-a prezentat în fața magistraților,″ fata care îi făcea mapa″: ″Eram un fel de asistent personal, îi țineam agenda inculpatului. După angajarea mea la Senat, Vâlcov m-a rugat sa particip la licitații de opere de artă, pentru a achiziționa opere pentru sora lui, Roxana Ilie Valcov„. Potrivit martorei, Roxana Ilie Vâlcov ar fi intrebat-o cum decurge achizitionarea de tablouri, iar ea i-ar fi spus că: „Merge bine”.
Tablourile le achiziționa pe numele Sandra Langa, de la casele de licutatii pe care Darius Valcov le indica, fiind achitate cu bani cash, primiți de la fostul ministru sau de la șoferul acestuia, Marinică Strinu. „Tablourile le predam șoferului, nu știu dacă au ajuns la sora inculpatului, presupun că au ajuns. Ea locuiește în străinătate. Nu pot preciza numele autorilor și operelor pe care le-am achiziționat pentru sora inculpatului, știu că erau autori români„, a spus Sandra Langa.
Pentru…. fidelitate pulfricii au primit și discount!!! Sandra Langa a explicat că a primit de la casa de licitatii Artmark un discount, moment în care Darius Vâlcov i-a spus să-i cumpere și lui. „Tot timpul cel care mi-a indicat la ce case de licitații să mă prezint a fost Darius Vâlcov. Atunci am cunoscut-o și pe Larisa Popa, însă fiecare dintre noi licita separat. Am achiziționat în 2013 aproximativ 40 de tablouri pe numele meu, achitate cu sume de bani primite de la Vâlcov sau Marinică. Despre tablouri pot arata că erau realizate de pictori romani. Le predam șoferului, după achiziționare. Am fost 2 sau 3 zile, am participat la 2 licitații, am achiziționat în jur de 4-5 tablouri pe numele Larisei Popa, pe care le-am achitat cu bani primiți de la Vâlcov. Eu am mers la Paris, având o sumă de bani cash asupra mea. Un procuror mi-a dat de înțeles că ar fi vorba de 40.000 de euro”, a spus martorul. Tablourile ar fi fost aduse în România cu avionul și predate lui Vâlcov.
ZEUS dădea tonul în modă! Corona pentru toți pulifricii! Directorul CAO are propria variantă!
Vărul lui Vâlcov, Langa Bogdan Grațian, și azi director la Compania de Apă Olt grație bunăvoinței lui Paul Stănescu, anterior director tehnic la Plus Confort, a venit în instanță cu o variantă… periată. 
În timp ce procurorii în rechizitoriu dar mai ales Geanina Bobicu arată că atât SC Aceti cât și Rupiah îi aparțin șpăgarului, vărul Langa are altă declarație: „Stiu ca firmele Aceti si Rupiah apartin lui Andrei Ramba. Firma Bogmar stiu ca este a lui Bogdan Timofte si a lucrat la City Hotel”.

 Langa a confimat că a stat într-un apartament, din strada Ecaterina Teodoroiu din Slatina, despre care credea că este a lui Darius Valcov. In momentul în care a venit o factura neplatită și-a dat seama că este proprietatea unei firme. Dacă n-ar fi de plâns(n.r. jaful s-a produs în bugetul Slatinei!!), ar fi de râsul curcilor declarația vărului: „In cursul anului 2014, ocazional am fost cazat la City Hotel (despre care procurorii spun ca era controlat de Darius Valcov – nr), dar discutam cu Lucian Sușală, îi plăteam lui contravaloarea cazării. Stiu că în acte apărea Alexandru Mocanu, dar erau și alte zvonuri, că în spate este vărul meu, Darius Valcov, viceprimarul Minel Prina sau Ghenciu Cristian„.

Potrivit lui Langa, și deputatul Bărbulescu a devenit… iubitor de tablouri. „Stiu că în acea perioada au fost achiziționate tablouri de Darius Vâlcov, Andrei Ramba. Multe au fost achiziționate prin intermediul cumnatei mele, care avea un discount de 15% la o casă de licitații. Cred că și Daniel Bărbulescu a achiziționat niște tablouri. Stiu că trebuia să fie înființată o galerie la un moment dat, dar nu s-a întamplat(n.r. DNA l-a reținut pe Vâlcov). Si Marian Strinu- șoferul vărului meu avea niște tablouri, cunosc acest lucru de la dumnealui„.
După ZEUS- INVESTITORUL… potopul!!!  „Există o modă în Slatina, dacă Darius Vâlcov bea o sticlă de Corona, toată lumea bea Corona, dacă Darius Vâlcov și-a luat un tablou, toata lumea și-a luat tablouri. Toată lumea avea încredere în investițiile lui. Vâlcov a participat la o licitație și a achiziționat, cred, niște tablouri„, a spus acesta. O parte din tablouri ar fi fost transportate cu mașina în România, altele au fost trimise prin curierat.

Bogdan Langa a explicat că a existat un seif în cabinetul unor avocați, iar apoi acel seif a fost mutat în casa deputatului Daniel Bărbulescu.

Contracte fictive cu banii… fraierilor, contribuabili bun platnici!
Al treilea martor audiat a fost afaceristul Cristian Ramba, implicat în firma Plus Confort, societatea prin care Vâlcov a încasat șpaga de la Berna. „Erau contracte fictive, nu au fost duse la îndeplinire. Banii au plecat in continuare ca plati pentru alte firme cu care aveam relatii comerciale. Stiam ca nu sunt banii nostri si ca, la un moment dat, trebuiau sa plece catre diverse firme.Mi-am dat seama ca nu exista <<consum>> pe aceste facturi. Fratele meu mi-a spus de aceste facturi ca a fost rugat sa le incheie. Nu mi-a spus exact de ce persoana, dar presupun ca de Darius Valcov. M-am gandit la dumnealui deoarece la momentul respectiv aveam contracte cu Primăria Slatina. Ulterior fratele meu mi-a confirmat textual ca Darius Valcov a fost persoana care i-a spus sa incheie acele contracte”, a spus Cristian Ramba.
#mergem mai departe
Ana Maria Cojocaru
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!