Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DE 10 ANI SLATINA NU ARE GRĂDINĂ ZOOLOGICĂ! PRIMĂRIA O MONITORIZEAZĂ… VIDEO!

07. martie. 2016

Sunt aproape 10 ani de când, prin semnătura lui Vâlcov Darius Bogdan, fost primar al Slatinei- azi inculpat cercetat și judecat sub control judiciar pentru fapte de corupție, SLATINA NU MAI ARE GRĂDINĂ ZOOLOGICĂ!

646x404Înfiinţată în anul 1979, grădina zoologică din pădurea Strehareţi a fost închisă publicului în 2007, iar de la sfârşitul anului 2010 a intrat în conservare. O parte dintre animale şi păsările au fost donate grădinii zoologice din Piteşti, leii au ajuns într-o rezervaţie din Africa, iar urşii şi o lupoaică în rezervaţia Zărneşti. Deschiderea acestui loc de agrement a fost lait motivul campaniilor electorale.

Proiectul de modernizare a fost întocmit încă din 2007. În precampania  pentru alegerile locale din 2008(Vâlcov candidat PDL )administrația locală a scos la licitație publică contractul pentru „Reabilitare zona Grădina Zoologică”. Pentru 3.069.922 RON, fără TVA, firma Sanero Composites S.R.L. Pitești urma să „elaboreze proiectul tehnic și executarea lucrărilor de reabilitare a grădinii zoologice a municipiului Slatina”. Însă „amenajarea spațiilor expoziție animale, amenajare clădirilor auxiliare, reabilitare utilități, sistematizare cursuri apă, amenajare alei, amenajări exterioare grădinii zoologice”, au rămas doar pe hârtie. Patru ani au trecut fără a fi însă demarate lucrările.

P1_2012, an electoral, din nou pe lista promisiunilor deșarte a apărut grădina zoologică. Cu surle și trâmbițe s-a anunțat semnarea contractului de finanțare.  Au urmat studii peste studii …de fezabilitate și iar pauză! S-a ajuns din nou la stadiul de licitații. De această dată, firma care şi-a adjudecat proiectul este nimeni alta decât Cafmin S.R.L. Slatina (societatea pate din circuitul financiar fictiv al lui Vâlcov). Banii promişi de primărie (25 la sută din cele aproximativ 50 de miliarde) au fost viraţi în contul firmei câştigătoare și teoretic lucrările urmau a fi demarate. Da nimic nu s-a concretizat!

Și dacă lui Vâlcov i-a mers două mandate, în ianuarie 2013, a promis și celălalt inculpat, Prina Minel: “Am dat ordin de începere a lucrărilor de modernizare a Parcului Zoo, iar acestea vor dura un an de zile. Ne dorim o Grădina Zoologică la standarde europene, unde vom avea mult mai multe medii de petrecere a timpului liber, nu doar niste animale sau păsări într-o cuşcă″. Nici păsările, nici animalele, nici măcar cuștile n-au ajuns în Slatina. Doar cei doi foști primari în celule!

streharetiAzi, Grădina zoologică nu mai există iar Pădurea Stehareți este în paragină. Dar autoritățile locale le monitorizează… video!!! Noua administrație condusă de viceprimarul Popa extinde sistemul de monitorizare video și cuprinde și Pădurea Stehareți. Să monitorizeze… nimic, pentru că ani de zile hoții au defrișat cât au putut și-au devastat tot ce mai rămăsese la Zoo

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!