Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

#ROVACCINARE TĂIAȚI-I MICROFONUL LUI STANA!

04. ianuarie. 2021

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început, așa cum era de așteptat, destul de timid. Doar trăim în România și… așa se întâmplă tot timpul. Dar asta-i poate cea mai mică problemă având în vedere că deja au apărut primele limite ale sistemului din țara noastră. Reticiența în rândul cetățenilor e încă mare cu privire la vaccinare iar semnalele de alarmă trase în ultimele zile chiar de personalul din sistemul medical cu privire la lipsa personalului, lipsa dozelor, programări de dragul programărilor nu face decât să descurajeze și mai mulți români în ceea ce privește vaccinarea. Situația pare trasă la indigo cu cea de la începutul pandemiei generată de lipsa materialelor de protecție și a medicamentelor. Bineînțeles, de la nivel guvernamental se dau asigurări(n.n. mai bine zis… probabilități căci vremea certitudinilor a apus de mult), asistăm din nou la un adevărat concurs de declarații publice care nu vin să îmbunătățească situația ci dimpotrivă, riscă să bulverseze opinia publică. Iar in acest sens avem caz concret la Olt, în persoana managerului de conjunctură Dan Stana. Din puțul gândirii fostului șef de regională CFR au izorât în aceste zile o serie de declarați nu doar controversate cât și lipsite de responsabilitate. Săptămâna trecută managerul de conjuctură dătea asigrări că EL(n.n. posibil azi spitalul să fie SRL-ul lui și u s-a comunicat încă) în două zile ar putea să dea drumul la activitate dar demararea campaniei la Olt ”nu depinde, însă, numai de mine, trebuie să ni se aducă vaccinul. Vaccinul cred că ajunge pe 29 sau 30 în țară. Depinde, apoi, când ajunge vaccinul în regiunea noastră, la Craiova.” Ar fi fost corectă poziția dacă ai, când a demarat campania și la Olt n-ar fi încercat Stana să-și facă un titlu de glorie din asta: ”Așa cum am promis, începând cu 4 ianuarie a fost demarată campania de vaccinare a personalului medical și a cadrelor medico-sanitare. ”

Și continuă Stana…

În privința personalului de la centrul din Slatina nu era responsabilitatea SJU Slatina să asigure zicea Stana în decembrie. Dar, EL(tot pe persoană fiziă, off) de atâta bonomie și competență s-a îngrijit să asigure o tură(n.n. nu de la el de-acasă ci din spitalul PUBLIC!!!). EL! Să reținem:EL și tura, EL și spațiu, păi câte să mai facă și el căci până la urmă e doar un individ luat cum spuneam de la regionala CFR și adus la spital fără a avea vreo legătură cu acest sistem. Ceea ce se și poate observa de altfel cu ochiul liber! Însă bomboana pe colivă în toată această reprezentație a lui Stana în jurul campaniei de vaccinare este, cum spuneam, mai degrabă dovadă de iresponsabilitate.

”Am făcut două ture în centrul de vaccinare, una este asigurată de personalul nostru, tura de la ora 08.00-14.00. Vreau neapărat ca personalul nostru să fie vaccinat de ai noștri. A doua tură o asigură personalul din cadrul Direcției Asistență Socială din cadrul Primăriei Slatina. ”

Fix așa! În mod public, din poziția de manager de conjunctură al SJU Slatina, Stana cere ca personalul din spital să fie vaccinat DOAR de tura formată din cadre din spital și nu de cealaltă din personal al Direcției Asistență Socială din cadrul Primăriei Slatina! Așa a înțeles Stana să contribuie la ”ÎNCURAJAREA” populației să se vaccineze. Militând, ba chiar impunând, ca vaccinarea cadrelor medicale din SJU Slatina să se facă doar de către anumite persoane. Oare nu tot personalul din aceste centre este abilitat, instruit și apt să efectueze vaccinarea? Cetățeanul de rând la cine se vaccinează, la X din spital sau la Y de la Asistență? Domnu’ Stana, sănătatea nu e jucărie. Vă puteți juca cu listele pentru angajări, cu listele de achiziții, chiar și cu șeful CJ Olt- administraor al SJU Slatina, însă vaccinarea nu are legătură cu mersul trenurilor! Și nici campania de vaccinare nu înseană campanie de imagine în speranța păstrării scaunului de manager! Așadar, tăiați-i microfonul lui Stana! E pe sănătate, pe viață și pe moarte! Eroi de carton a mai văzut Spitalul Județean Slatina…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!