Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

JUDEȚUL OLT, ÎN PERICOL DE A DEVENI ADEVĂRAT FOCAR!!!!PREȘEDINTELE PNL CARACAL CONFIRMAT POZITIV COVID 19 DUPĂ ÎNTÂLNIREA CU VOICULESCU ȘI STAFF-UL DE CAMPANIE!

23. septembrie. 2020

E cert că alegerile locale sunt importante însă nici o acțiune electorală, politică sau de oricare altă natură nu poate fi mai presus decât sănătatea locuitorilor unui județ întreg. E știu faptul că în România încă e pandemie, specialiștii vorbesc chiar de un început de val doi, iar la acest moment răspândirea este comunitară. Iar în acest context un rezultat al unui test recoltat chiar de la președintele PNL Caracal marți, 22.09.2020, și care a confirmat astăzi infectarea cu noul virus SARS CoV2, ar putea provoca un adevărat haos în județul Olt.

Și nu doar haos, da viața multora poate fi pusă î pericol. Asta dacă nu , pe repede înainte, DSP Olt demararează o anchetă epidemiologică. Sau chiar mai multe probabil, având în vedere că înainte cu nici 24 de ore, președintele PNL Caracal s-a plimbat nestingherit în campanie pe străzile municipiului Carcal alături de Voiculescu și ceilalți membri atât din staful acestuia de campanie(n.n. de la județ!) cât și de membrii PNL Carcal și chiar candidatul formațiunii la funcția de primar. Fără mască, fără distanță, interacționând direct cu cetățenii. Mai mult decât atât, se impune de urgeță izolarea contacților, având în vedere faptul că de la Caracal, membrii PNL Olt, în frunte cu președintele Voiculescu au mărșăluit ulterior zilei de duminică și pe străzile Slatinei, printre cetățeni și nu doar atât. Toți cei care au fost prezenți la Carcal duminică, așa cum arată noua definiție de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus, actualizat în data de 18.09.2020 de către Institutul Național de Sănătate Publică.

În acest document pe care cei de la DSP Olt nu doar că îl cunosc dar sunt obligați să îl și respecte, se precizează negru pe alb cine NU ESTE CONTACT:

Orice persoană care a purtat masca/echipamentul de protectie corespunzator și a respectat distantarea fizica NU ESTE CONSIDERATA CONTACT DIRECT.

Ceea ce în cazul de la Caracal așa cum se vede și în foto dar mai ales în imaginile video, NU s-a întâmplat. Măsurile de protecție au lipsit iar distanțarea socială… la fel! La fel și ulterior la Slatina și în alte localități din județ. Asta să nu mai punem în discuție și faptul că e zbatere mare în ultimele ore în rândul tuturor candidaților care au intrat zilele acestea în sediul partidului dar și în contacți cu cei care au luat parte la acțiunea de la Carcal. Asadar situația este una îngrijorătoare AZI! MÂINE, din păcate stpă sub semnul incertitudinii. Una pe care DSP Olt, prin izolarea contacților, trebuie să o înlăture. Și mai mult, într-un astfel de context, cu doar câteva zile înainte de un eveniment la care vor participa toți cetățenii, se impune chiar și implicarea celui ce ar trebui să fie garantul desfășurării scrutinului în siguranță! Siguranță înainte de poltică, înainte de orice recomandare! De la DSP Olt și până la Prefectura Olt!

P.S. Până la această oră nimeni din conducerea PNL Olt nu a anunțat că s-ar fi luat decizia izolării. Campania mai presus de sănătate! Trist, dar adevărat!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!