Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

#TESTAȚI. PROMISIUNI: DOUĂ APARATE REAL TIME PCR ÎN OLT! AZI NICIUNUL, POATE MÂINE…

Teoretic la acest moment probele pentru Covid-19 ar fi trebuit deja lucrare la Olt! Practic, numărul testelor este în continuare unul foarte mic, și în rândul populației, și la nivelul spitalelor- personal medical, ceva mai bine stând situația în cazul DGASPC Olt. De ce? Pentru că ne-am obișnuit deja, practica ne omoară, nu-i așa! Și ar fi mult prea bine, unii zic mult prea ca la țară, ca tocmai la Olt să nu se întâmple așa. Nu facem excepție, sau mai bine zis nu fac execepție autoritățile de la noi. Nu, pentru că le plac declarațiile bombastice chiar dacă mai ales într-o situație de stare de urgență, de epidemie, ele n-ar trebui să existe. Iar când îți place să ieși ca păduchele în frunte nu înseană că ai dat dovadă de responsabilitate față de o populație care îți acordă credit atunci când ieși să transmiți public un mesaj. E doar o dovadă a ceea ce spuneam la un moment dat când pe o parte prefectul Homorean, pe altă parte directorul Spitalului Județean Slatina, Cătălin Rotea, se călcau pe picioare, fiecare cu câte un aparat  Real Time PCR. Ascultând ambele părți ai fi fost tentat să faci apel la județele limitrofe să trimită teste pentru prelucrare la Olt căci populația județului nostru deja nu va mai avea nevoie până la 15 mai de testare. Rămânem însă în continuare pe testare limitată pentru că astea-s ”regulile jocului” când trimiți probe în alte județe pentru că nici unul din cele două aparate nu sunt în stadiul de a începe efectiv testările.

Aparatul de la DSV Olt ar fi trebuit, teoretic!!!(a se citi declarativ) să intre în pâine pe 22 aprilie. Așa declara înaintea Sărbătorilor de Paște, mai exact pe 7 aprilie 2020, Florin Homorean: ”Săptămâna viitoare merg patru experți să facă instruire cu privire la metodologia de testare la Institutul Cantacuzino București. În această perioadă, se achiziționează și restul echipamentelor ce mai sunt necesare pentru a se operaționaliza acel aparat. Până pe 22 aprilie aparatul de testare PCR din dotarea DSVSA Olt trebuie să fie operațional. S-a semnat protocolul între cele două instituții, DSP Olt și DSVSA Olt. ”

Când reprezentantul Guvernului în teritoriu, cel care în stare de urgență coordonează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, fie el și Florin Homorean, iese cu o astfel de declarație nu poți decât să te bucuri. Dar, marea greșeală a fost din nou aceeași de care se lovesc tot mai des cetățenii: cecul în alb acordat celor puși, numiți sau aleși, în diverse funcții. Ghinion nu, parcă așa zicea domnul președinte? Ghinion și cu testarea! N-a fost 22 aprilie! Nici nu avea cum procedural să devină operațional efectiv-TESTARE(pentru cei ce pricep mai greu din motive de IQ!!). Dacă procedura completă ar fi fost cunoscută, cu siguranță nu ar fi aruncat în spațiu public informații false. Iar asta, cu toată dragostea, poate fi considerat un FAKE NEWS(n.n. să apelam la ANCOM?!).Concret, o dată certă la care la DSV Olt vor fi efectiv prelucrate probele recoltate nu avem. E posibil la sfârșitul săptămânii, e posibil săptămâna viitoare… e posibil cândva, sigur în luna mai și sigur abia după ce MS îl va autoriza- acesta fiind OK-ul!

În cealaltă curte, a spitalului, situația se prezintă tot cam așa. Laboratul ar fi trebuit(teorie, da?) să înceapă prelucrarea probelor de la 1 mai: ”În proporție de 99%(!!!), dacă nu apar probleme cu furnizorii, și eu cred că nu vor fi de asta e un termen pe care pot să mi-l asum public, la 1 Mai acest laborator va fi funcțional.(emisiune IMPERATIV- 9 aprilie)”.

Adică numai mâine nu-i poimâine și ar fi trebuit să se producă evenimentul. Dar iar ghinion! Nu se va întâmpla acest lucru! Poate, la fel ca și în celălalt caz, în perioada următoare, fără o nouă dată avansată, așa cum trebuia procedat de la început și în cazul laboratorului achiziționat de CJ Olt tocmai din cauza procedurilor care așa cum este bine cunoascut, indiferent de ce anume se achiziționează, sunt destul de mari întârzieri la livrări. Tot la FAKE NEWS poate fi încadrată și această situație.

Așa se întâmplă din nefericire atunci când fuga după capital politic e mai mare decât responsabilitatea de care trebuie să dai dovadă atunci când sunt puse în discuție subiecte fierbinți, atunci când ceea ce promiți tu, reprezentant al unei instituții cheie(n.n. că e Prefectura Olt, sau CJ Olt, fie DSV Olt sau SJU Slatina)este văzut de mare parte a populație drept o rază de speranță spre salvarea din această luptă cu virusul.

Trist dar adevărat: la o lună și jumătate de la declararea stării de urgență avem doar haștag-uri șablon! Nu de eroi închipuiți are azi Oltul nevoie!N-ar fi trebuit să asistăm la o bătălie între palate sau persoane, ori partide! Nu a fost și nici nu ar trebui să fie o compeție cine face primul test(!!!), sau mai grav de atât, niște înțelegeri ascunse chiar între cei direct implicați în aceste acțiuni. Ar fi trebuit să fie o luptă comună pentru supraviețuire! Fiți responsabili!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!
EPIDEMIA I-A SUSPENDAT PROCESUL DE CORUPȚIE ÎNSĂ AFACERILE-I MERG UNSE LUI PRINA! LA PACHET ȘI PROIECTANTUL!

Toate procesele în care sunt judecați pentru mai multe fapte de corupție cei doi foști primari de tristă amintire ai...

Închide